Wat zegt je interieur over je persoonlijkheid? 3 voorbeelden

Het interieur van je huis en kantoor zegt veel over wie je bent als persoon. Alles, van het type vloerbedekking, tot de kleur van de verf, tot het aantal kussens dat je erin verwerkt, zegt iets over wie je bent en je persoonlijkheid. Zelfs in je eigen kantoor schets je je persoonlijkheid met de inrichting en stijl die je kiest. Wil je een interieur dat perfect aansluit? Dan kun je een interieurplan laten maken door een professional.

Extra zitplekken

Wanneer je meer zitplekken in de woonkamer hebt dan je eigenlijk nodig hebt, laat dat zien je graag gasten ontvangt. En dat je waarschijnlijk een persoonlijkheid hebt die van gezelligheid en amuseren houdt. Dit geldt ook in keukens, waar extra barkrukken aan een kookeiland impliceren dat je wilt dat gasten er een pakken en een tijdje blijven. Dit principe zou ook als leidraad moeten dienen voor het ontwerp in kantooromgevingen. Als je een op de consument gericht bedrijf bent en wilt dat mensen naar kantoor komen om met jou of je vertegenwoordigers van het bedrijf te praten, zorg dan voor voldoende stoelen die comfortabel en uitnodigend zijn. Zowel in de wachtruimtes als in de afzonderlijke kantoorruimtes.

Kussens

Veel kussens is ook een teken van welkom en gezelligheid. Je wilt niet alleen dat mensen gaan zitten; je wilt dat ze zich op hun gemak voelen en daardoor wat langer blijven. Als je wilt dat je kantoorruimte een “thuisgevoel” uitstraalt, overweeg dan het gebruik van kussens om het idee van huiselijk comfort en welkom na te bootsen.

Opgeruimd

Een opgeruimd aanrecht en tafelblad geven aan dat je een type A-persoonlijkheid bent die grote waarde hecht aan hoe dingen eruit zien. Als je bijvoorbeeld je koffiezetapparaat na elk gebruik in een keukenkastje zet, heb je waarschijnlijk een type A-persoonlijkheid. Je besteedt liever wat meer tijd aan de voorbereiding voor elk gebruik dan het op het aanrecht te laten staan. Hetzelfde geldt voor badkamers, woonkamers en slaapkamers. Als je dingen graag opgeborgen ziet en minder open en bloot, dan straalt je type A-persoonlijkheid door in de ontwerpstijl. Het is verstandig om voorzichtig te werk te gaan bij het implementeren van een minimale inrichting of kale balies in een kantoor. Je wilt ook niet kil of “een en al zakelijkheid” uitstralen. Een interieurspecialist kent manieren om zorgvuldig te kiezen welke spullen je weg moet laten en welke juist wel zichtbaar mogen zijn. Om zo te komen tot de perfecte combinatie van opgeruimdheid en warmte en gezelligheid.