De voordelen van een terrasverwarmer op gas

Wil jij graag lekker verwarmd buiten zitten? Of heb je regelmatig een feestje buiten tot in de late uurtjes? Dan is een terrasverwarmer een goede manier om je buitenruimte te verwarmen. Deze zorgt er binnen een zeer korte tijd voor dat het aangenaam wordt in de ruimte eromheen en de warmte kan hiermee goed gereguleerd worden. Er zijn verschillende soorten terrasverwarming, waaronder de elektrische terrasverwarmer en de terrasverwarmer op gas. In dit artikel bespreek ik de voordelen van een terrasverwarmer op gas ten opzichte van een elektrische terrasverwarmer of een open vuurtje.   

Flexibele verwarming

Met een terrasverwarmer op gas ben je een stuk flexibeler dan met een elektrische terrasverwarmer of een open haard. Bij een elektrische ben je namelijk afhankelijk van een stroombron en een open haard staat vast op één plek. Hierdoor moet je de terrasheater altijd in de buurt van een stopcontact plaatsen en kun je deze bijvoorbeeld niet midden op je grasveld zetten. Een terrasverwarmer op gas dient aangesloten te worden aan een gasfles. Deze kun je los naast de terrasverwarmer neerzetten. Wanneer je de heater op een andere plek wilt zetten, kun je de gasfles mee verplaatsen. Hierdoor heb je ook geen last van de snoeren die over de grond lopen van de heater naar het stopcontact. 

Meer kracht en vermogen

Terrasverwarmers op gas hebben een groter bereik dan de elektrische variant. Hierdoor kun je een grotere ruimte verwarmen met één terrasverwarmer op gas dan een elektrische terrasverwarmer. Wanneer je onder de overkapping in je tuin zit, is dit niet zo relevant. Hier kunnen beide terrasheaters prima functioneren. Heb je echter een feestje op je grasveld of in een grote partytent? Dan kun je beter gaan voor een terrasverwarmer op gas. 

Sfeervol en snel warm

Een heater zorgt niet alleen voor verwarming, het staat vaak ook nog best sfeervol. Tegenwoordig heb je zelfs terrasverwarmers in de vorm van een hanglamp. Deze kun je boven je tafel of zitje hangen waardoor je zowel licht als warmte van de heater kunt krijgen. Wanneer je het snel wat warmer wilt krijgen, dan is een terrasverwarmer daarvoor perfect. Je sluit de heater aan op de gasfles, zet hem aan en in een mum van tijd is het heerlijk warm rondom de heater. Dit gaat dan ook een stuk sneller dan wanneer je zelf een vuurtje zou gaan stoken. Het vuur moet dan namelijk eerst op gang komen voor dit de ruimte eromheen kan verwarmen.