Wat je moet weten over aluminium kozijnen met een stalen uiterlijk van Schipper Ede

Er zijn verschillende merken aluminium kozijnen. Ze zijn allen echter ontworpen om het uiterlijk van oude stalen kozijnen, deuren en schuifpuien na te bootsen en deze te vervangen. Omdat kozijnen, schuifpuien en deuren met een stalen look zo populair, trendy en tijdloos zijn, is het essentieel om het juiste product te kiezen. Deze look is geïnspireerd op de iconische metalen kozijnen van vroeger.

Slanke lijnen, moderne look

Met een steel look profiel, krijg je net als bij echte stalen profielen, slanke lijnen en een strak en moderner uiterlijk. Geheel passend in deze tijd. Aluminium komt is echter een veel goedkoper alternatief. En naarmate deze aluminium systemen zich hebben ontwikkeld, zijn ze ook stijlvoller, slanker en beter geworden. De mode in interieur design en architectuur verandert voortdurend. Hoewel de trend voor deuren met stalen of steel look frame vrij recent is, is het onwaarschijnlijk dat deze producten uit de mode zullen raken. Vandaag de dag zijn ze een van de meest gewilde aspecten van elk huis renovatieproject. Nog beter is hun populariteit in het huis ook.

Symmetrie

De oorspronkelijke stalen deur dateert uit Art-Deco ontwerpen en ruim voor dat in sommige oudere gebouwen. Stalen deuren zijn ultra-slank, zeer robuust en voorzien van een dikkere paneel daar waar de deurklink meestal is gevestigd. Het mooie aan originele stalen deuren is hoe symmetrisch ze eruit zien en tegelijkertijd veel daglicht binnenlaten. Hetzelfde geldt nu voor de aluminium stalen look deuren die een zeer geloofwaardige vervanging zijn. Maar het gaat er nog altijd om het kiezen van het juiste product.

Als je het echte werk wilt, moet je natuurlijk terug naar staal. Er gaat niets boven het authentieke product. Maar hoewel moderne stalen residentiële deuren een fenomenaal goed product zijn, is de realiteit dat niet iedereen zich het echte staal kan veroorloven. Steel look deuren bieden vergelijkbare slanke zichtlijnen en esthetiek.

Net als bij aluminium deuren is er veel flexibiliteit in de beschikbare ontwerpen. Zolang je kozijnen binnen de ontwerpbeperkingen van het systeem vallen, zoals maximale deurbreedtes of -hoogtes, is er geen reden waarom je niet de uitstraling kunt creëren die je nastreeft.

Het gaat vooral om consistente zichtlijnen. Is het essentieel? Nee, maar het zorgt er wel voor dat het product er beter uitziet als het eenmaal geïnstalleerd is.