Kies hierom voor een zit sta bureau

Een bureau is voor velen de plek waar zij de gehele dag doorbrengen. Op geen enkele plek wordt zo veel werk verzet als achter een bureau. Het is daarom van vitaal belang dat bureaus comfortabel en geschikt voor iedereen zijn. Nu is dat met reguliere bureaus allerminst het geval. Een zit sta bureau biedt wél de gewenste comfort en ergonomie, mede door de afwisseling tussen zitten en staan.

Personalisatie

Elk individu is uniek. Dit betekent dat iedereen net verschilt, de een is groter en de ander kleiner. Hierdoor zijn bureaus gemaakt op gemiddelde lengte lang niet voor iedereen geschikt. De kans is immers groot dat het bureau net te laag of te hoog is. Een zit sta bureau kan in de hoogte versteld worden, hierdoor is deze bij uitstek geschikt voor elke lengte.

Ergonomie

Een groot gedeelte van de lichamelijk klachten komt van achter een bureau zitten. Zo kan niet ergonomisch zitten leiden tot rugpijn, nekpijn en zelfs een hernia. Doordat het zit sta bureau in hoogte verstelbaar is, past het beter bij de individuele persoon. Dit leidt tot een vele malen betere zithouding. Een goede zithouding vermindert de kans op rugklachten en heeft daarnaast een positieve invloed op de stofwisseling.

Staand werken zorgt zelfs voor een verminderde kans op hartziekten, obesitas en diabetes. Wisselen tussen zittend en staand werken versterkt dit zelfs nog meer, samen met een verbeterde doorbloeding van de benen. Afwisselen vermindert bovendien de kans op rug- en schouderklachten.

Flexwerken

Een zit sta bureau biedt daarnaast de ideale oplossing voor flexwerken. Met de opkomst van flexwerken is een eigen bureau geen zekerheid meer. Door het zit sta bureau is de gewenste hoogte toch snel te bereiken. Hierdoor is elk bureau geschikt voor iedereen en iedereen geschikt voor elk bureau.

Hogere productiviteit

De zit sta bureaus zorgen voor een ergonomisch betere houding en zijn bovendien geschikt voor meer personen. Deze kantoormeubelen zijn dus comfortabeler voor iedereen. Hierdoor is de afleiding door ongemak minder en is focussen op het werk gemakkelijker. Bovendien is de kans op lichamelijke klachten op de lange termijn minder. Minder lichamelijke klachten en ziektes betekenen dus een hogere productiviteit.

De ideale oplossing

Een zit sta bureau is dus om meerdere redenen interessant. Niet alleen zijn deze bureaus voor veel mensen geschikt, ook de zithouding is beter. Ook zijn de tafels geschikt voor flexwerken en kunnen ze de productiviteit verhogen.

Bron: Officetopper.com