Tips bij de aanschaf van meubelwielen

Niet iedereen houdt het bij een vaste inrichting. De stijl van mensen verandert namelijk in de loop van de jaren. Zo willen mensen graag de inrichting veranderen. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld ook meubels die je vaak verschuift zoals stoelen of tafels. Voor al die dingen is het handig om meubelwielen aan te schaffen. Zo voorkom je schade aan je vloer.

Wat zijn meubelwielen?

Meubelwielen zijn wielen die je onder het gewenste meubel kunt plaatsen. Ze zorgen ervoor dat je meubels makkelijk kunt verplaatsen, zo krijg je een handige inrichting. Je kan ze kopen in verschillende materialen en uitvoeringen. Zo vind je er altijd wel een die bij jouw meubel en vloer past.

Waarom meubelwielen?

Als je je meubels vaak verplaatst dan kan het meubel en de vloer beschadigen. Door meubelwielen te gebruiken zorg je ervoor dat de meubels makkelijker verplaatst kunnen worden. Je voorkomt dan lichamelijke klachten. Daarnaast zorg je ervoor dat je vloer niet beschadigt. Verder is het leuk om af en toe de inrichting van je huis te veranderen. Als je dus wielen onder je meubels hebt kan je de stijl van je huis dagelijks veranderen.

Welke meubelwielen?

Natuurlijk kan je niet zomaar meubelwielen aanschaffen. Je moet rekening houden met het gewicht van het meubelstuk en de ondergrond. Bij het meubelstuk kijk je naar het gewicht. Je pakt het gewicht van de meubel en deelt die door 4, zo heb je bij 200 kilo meubelwielen nodig die minimaal 50 kilo kunnen dragen. Zorg ervoor dat het gewicht niet overschreden wordt! Daarnaast moet je ook nog rekening houden met de ondergrond, laminaat is namelijk anders dan een vloerbedekking. Voor kwetsbare ondergronden moet je wielen gebruiken met een tpr loopvlak. Die geven voldoende weerstand en zijn krasvrij. Zo hebben je wielen een optimaal rolgemak.

Verdere tips Natuurlijk moeten de wielen ook onderhouden worden. De meest gemaakte fout is het gebruik van chemische middelen en olie. Olie trekt namelijk vuil aan wat de wielen beschadigt. Je kan wel vaseline gebruiken om beweegbare onderdelen soepeler te laten werken. Mocht er dus vuil tussen zitten dan kan je dat het beste weghalen met een stofzuiger, borstel of een doekje. Verder maak je eens per maand het loopvlak schoon. Door de wielen goed te verzorgen, hebben ze een lange levensduur.