Hoe scoor je goedkoop een keuken?

Niet iedereen heeft een groot budget voor een nieuwe keuken. Maar wilt wel nieuw apparatuur. Met enige moeite kan je jouw nieuwe keuken goedkoop aanschaffen. Zo heeft iedereen weer plezier in het koken.

Weet wat je wilt

Je kan niet zomaar een keuken aanschaffen. Je moet eerst weten wat je wilt en nodig hebt. Zo kijk je eerst wat voor stijl je wilt aanhouden. Hier kom je vaak achter, als je een showroom bezoekt of keukenboeken doorbladert. Verder moet je weten hoe groot (of klein) je budget is voor de nieuwe keuken. Als je een niet te groot budget hebt dan heeft het ook geen zin om boeken met duur meubilair te bekijken. Ze kunnen wel worden gebruikt als inspiratie. Daarnaast kan je ervoor kiezen of je zelf je keuken in elkaar zet of toch voor een keuken op maat kiest.

Ken de ruimte

Voordat je natuurlijk het meubilair gaat aanschaffen, moet je weten hoeveel ruimte er is en nog eventueel nodig hebt. Zo voorkom je dat je teveel materiaal gaat aanschaffen. In een grote keuken moet je natuurlijk ook niet veel spullen plaatsen. Je moet genoeg ruimte overhouden om te koken.

Leverancier kiezen

Niet iedere leverancier is hetzelfde. Ze verschillen vaak van service en van prijs. Het is daarom belangrijk dat je bij verschillende leveranciers offertes aanvraagt. Natuurlijk hoef je niet al het materiaal bij een leverancier kopen. Bij de ene leveranciers zijn juist de ovens duurder en de afwasmachines goedkoper. Verder moet je zorgen dat de leverancier voorzien is van een keurmerk. Je hebt dan garantie op je aankoop. Als je eenmaal een leverancier gekozen hebt, dan moet je waarschijnlijk een aanbetaling doen. Zorg ervoor dat je die aanbetaling zo klein mogelijk houdt, om problemen te voorkomen.

Ga de grens over

Als je vlakbij de grens woont (of niet) dan kan je in Duitsland gaan kijken voor een keuken. Maar hoezo zou je helemaal naar Duitsland gaan voor een keuken? Keukens zijn daar altijd goedkoper. Scheelt soms meer dan de helft! Daarnaast hebben ze veel showrooms naast de grens waar meestal altijd wel Nederlands personeel werkt. Meestal is het personeel ook veel vriendelijker. Mocht je geen volledige keuken naar huis kunnen meenemen. Dan doen hun dat gewoon voor je. Ze bieden namelijk bijna altijd gratis levering aan. Zo kan je met enige moeite toch goedkoop je droomkeuken scoren!