Schuifdeur in de woonkamer

Je wilt graag de woonkamer scheiden van de keuken, maar tegelijkertijd niet de ruimte verliezen. Wanneer je een muur laat plaatsen, ben je gelijk de ruimte kwijt die je hiervoor wel had en lijken de beide kamers ineens een stuk kleiner. Toch zoek je wel een manier om de ruimtes van elkaar af te sluiten zodat alle kookgeuren niet in de woonkamer komen, maar je ook rustig in de keuken bezig kan zijn zonder dat je afgeleid wordt door wat er in de woonkamer gebeurt. Je kan dan bijvoorbeeld kiezen voor een schuifdeur. Een schuifdeur tussen de beide kamers zorgt namelijk voor de afscheiding, maar dan zonder de negatieve effecten.

Schuifdeur in de woonkamer

De schuifdeur zorgt er namelijk voor dat je de kamers van elkaar kunt scheiden. Waarbij je normaal een grote ruimte hebt, kun je de schuifdeur dicht doen om de ruimte weer kleiner te maken en van elkaar af te scheiden. Hierdoor heb je twee kleinere ruimtes maar dan zonder het effect van de grote ruimte te verliezen. Wanneer je de schuifdeur namelijk weer open doet, heb je de ruimte gewoon weer terug. Schuifdeuren zijn in een hoop verschillende materialen te krijgen, maar een goed voorbeeld zou bijvoorbeeld een schuifdeur van glas kunnen zijn. Mocht je toch graag de gehele ruimte willen houden dan is een schuifdeur van glas een goede oplossing. Ondanks dat deze namelijk afgesloten is, kun je alsnog door het glas kijken en lijkt het helemaal niet alsof de ruimte veel kleiner is.

Voordelen schuifdeur in de woonkamer

Aan een schuifdeur in de woonkamer zitten dan ook een hele hoop voordelen. Allereerst is het natuurlijk fijn dat je de beide kamers val elkaar kunt afscheiden. Wanneer iemand dan druk is in de woonkamer met studeren, kun je in de keuken gewoon je ding doen zonder dat je de persoon afleid. Hetzelfde geld natuurlijk ook andersom. Daarnaast wil je kookgeuren in de keuken houden en niet dat deze door het hele huis heen trekken. Wanneer je de schuifdeuren dicht doet, zul je merken dat de geuren veel minder verspreid zullen worden en netjes in de keuken blijven. Omdat het een schuifdeur betreft, kun je de deur gewoon weer openzetten wanneer je de ruimte als een grote ruimte wil zien. Je hebt dus de voordelen van het afsluiten van de kamer, maar niet de nadelen die er zitten aan het verkleinen van twee verschillende ruimtes. Wanneer je de deur openzet is de ruimte gewoon weer even groot als daarvoor.

Tot slot

Een schuifdeur in de woonkamer is dus een ideale oplossing wanneer je op zoek bent naar een manier om twee kamers van elkaar te scheiden, zonder dat hiervoor de kamers kleiner worden. Wanneer je klaar bent met wat er gedaan moet worden, kun je de deuren van de schuifdeur gewoon openzetten en is de ruimte even groot als daarvoor. Schuifdeuren zijn te krijgen in verschillende materialen waardoor er altijd wel een is die past bij jouw interieur en inrichting.

Bron: designlife.nl