En ze leven nog lang en gelukkig

Ik was jaren happy single. En dan ook echt. Ik voelde me een gelukkig en dankbaar mens, had veel leuke vrienden om me heen en miste nooit een partner. Bovendien ben ik erg op mijn zelfstandigheid en vrijheid gesteld en ik was bang dat ik die moest inleveren als ik een relatie zou hebben. Ik ging er eigenlijk een beetje vanuit dat ik vrijgezel zou blijven, maar daar kwam een jaar geleden verandering in. Op een feestje ontmoette ik mijn partner en toen ging het allemaal heel snel. Sinds een maand wonen we ook samen en dat bevalt erg goed. In deze blog vertel ik je meer over deze grote verandering in mijn leven.

Kennis van een kennis

Een jaar geleden ging ik naar de verjaardag van een oude bekende. Het was een mooie zonnige dag, en het feestje werd in een park gevierd. Het was een picknick/borrel en de sfeer zat er goed in. Er was lekker eten en drinken, veel gezellige mensen en goede gesprekken. Eind van de middag wilde ik eigenlijk naar huis gaan, maar mijn kennis haalde me over nog één drankje te doen. Nou vooruit, ik was snel overgehaald en vond het nog wel even gezellig zo. Ik liep naar de tafel om nog een glaasje wijn in te schenken en daar stond Jochem. Ik had hem eerder al zien zitten, maar op een of andere manier hadden we nog niet met elkaar gepraat. Hij was een kennis van mijn kennis en ik had hem nog nooit eerder gezien.

Van het een kwam het ander

Hij lachte naar mij, en vroeg of ik ook nog een glaasje wijn wilde. Ik lachte en zei “nou vooruit, eentje om het af te leren”. Hij lachte ook en we raakten in gesprek. Het was meteen zo gezellig, en we praatten en praatten, en uiteindelijk waren wij de laatste gasten die nog over waren. Toen het begon te schemeren en het ook wat kouder werd gingen we allebei naar ons eigen huis, maar we spraken meteen af het volgende weekend samen iets leuks te gaan doen. En sindsdien zijn we onafscheidelijk.

De volgende stap

Het voelde meteen zo vertrouwd met Jochem. We zagen elkaar eerst alleen in de weekenden, toen 3 keer per week en op een gegeven moment waren we elke dag bij elkaar. Na een paar maanden begon Jochem voorzichtig over samenwonen en tot mijn verbazing leek dit me een fijn idee. Zoals ik eerder zei ben ik erg op mijn zelfstandigheid gesteld, maar met Jochem voel ik me daar niet in beperkt. Na een paar bezichtigingen hadden we ons droomhuisje gevonden en de verhuizing kon beginnen. We wilden er ons eigen plekje van maken en schilderden de muren. We wilden ook een nieuwe vloer leggen, en toen zei een kennis: “quick step laminaat koop je bij de Laminaat Expert”. Dat hebben we gedaan en ons huisje was helemaal af. En toen leefden ze nog lang en gelukkig!