Heerlijk genieten in de tuin doe je zo!

De eerste zonnestraaltjes zijn voorzichtig gesignaleerd, de vogels fluiten vrolijk, steeds meer insecten laten zich zien, kortom: de zomer komt er weer aan! De zitjes kunnen weer uit de schuur en de tuindeuren mogen weer open. Het is tijd om je tuin gezellig en sfeervol te maken. In de zomer wil je dat de tuin er weer op en top uitziet, maar waar moet je beginnen? Heerlijk genieten in de tuin doe je zo!

Creëer je eigen tuintrends

Is de tuin aan een verfrissend uiterlijk toe? Met nieuwe tuinmeubels, planten en bloemen kom je al een heel eind. Het leuke van een tuin is dat je hem zelf kunt inrichten naar eigen smaak en wens. De tuin moet als het ware een stukje verlenging van je woonkamer zijn, waarin je graag vertoeft. De natuur om je heen met het gevoel van thuis zijn. Een verzorgde tuin die er gezond en gezellig uitziet geeft andere mensen ook zin om hun tuin op te knappen. Wie weet ben jij wel degene die buurtbewoners inspireert met je eigen tuintrends!

Houten hoek loungeset

Allereerst is het belangrijk om de tuin aan te vegen om de bladeren en andere troep op te ruimen en eventueel met een hoge drukspuit de tegels weer van hun natuurlijke kleur laten voorzien. Zet nieuwe planten en bloemen tussen de oudere, zet niet teveel groen in de tuin, als je geen tijd hebt om ze te onderhouden. Met mooie terrastegels kun je sfeer en zit plekken creëren. Om een saaie hoek in de tuin te benutten, kun je denken aan een houten hoek loungeset. Met wat sierlijke kussentjes, maak je daarmee je zithoek knus en gezellig. Een buitentafel met mooie bloemen of kaarsjes maakt het geheel af. Als het in de avond wat kouder is kun je denken aan een terraswarmer en overdag met de zon kun je een prachtige zweef parasol open zetten. Een paar lichtfakkels of ander sfeervol verlichting kun je in een paar hoeken van de tuin steken of plaatsen. Het grote genieten kan beginnen!