Carbid kopen

Carbid kopen? Dat doe je uiteraard met name rond de jaarwisseling, als we met behulp van carbid het oude jaar uitknallen. Carbid kopen kun je overigens het gehele jaar daar. Carbid kopen in Brabant kan namelijk ook betekenen dat je het wilt gebruiken om mollen mee te verjagen. En dergelijk carbid kopen betekent een ander soort carbid dan het carbid waarmee we het oude jaar uitknallen.

Materiaal van steenachtige structuur

Calcium Carbide is de officiƫle benaming van carbid. Carbid kopen in Apeldoorn betekent niet dat je een kant en klaar product aanschaft. Je koopt namelijk iets met een steenachtige structuur dat afkomstig is van de steenkool cokes van gebrande kalk. De kwaliteit van carbid is sterk afhankelijk van het gasgehalte dat aanwezig is in de steenkool cokes en van het versmelting proces.

Vooral in het noorden en oosten erg populair

Carbid kopen in Rotterdam doe je met name in de decembermaand, specifieker aan het einde van die maand. Carbid schieten is weliswaar vooral in het noorden en oosten erg populair, ook in Rotterdam weet men wat dit fenomeen is. Voor de duidelijkheid; wil je zo luid mogelijk knallen? Dan koop je dus carbid, waarmee de voornaamste kwaliteit van carbid meteen benoemd is.

Een bijzonder product

Carbid kopen is het kopen van een product dat wanneer het in contact komt met water voor een chemische reactie zorgt. Die chemische reactie maakt dat het zeer explosieve acetyleengas vrijkomt en dit is de veroorzaker van de enorme knallen. Vooral in het noorden en oosten van het land is carbid kopen aan het einde van de decembermaand aan de orde van de dag. In de dorpen is carbid schieten een soort van traditie en worden de luide knallen afgewisseld met het drinken van stevige borrels en optredens van artiesten. In dergelijke dorpen gaat men echt knallend, dansend en zingend het oude jaar uit en het nieuwe jaar in.

Ook strenge eisen aan het vervoer

Carbid kopen en carbid schieten is een vak apart. Wil je als organisatie carbid schieten, dan dien je aan allerlei veiligheidseisen te voldoen. Er gebeuren steeds minder ongelukken met carbid, als er iets gebeurt dan is het vaak ook goed mis. Daarom ook betekent carbid kopen niet dat je maar onbeperkt carbid in de auto mag laden. Ook aan het vervoer worden strenge eisen gesteld. En carbid vervoeren betekent dat je moet voldoen aan de eisen die de Wet vervoer gevaarlijke stoffen voorschrijft.

Heel lang houdbaar

Meestal bedoelen we met knal carbid kopen het zogenaamde klasse A carbid. Dit carbid is gecertificeerd en kan de hardste knallen veroorzaken. Kan, want het is en blijft toch altijd weer een kwestie van de juiste verhoudingen, een kwestie van aanvoelen en spelen zoals ook de wachttijd tot de ontsteking een belangrijke rol speelt in een al dan niet luide knal. Carbid kun je overigens prima bewaren. Mits je dit goed doet, wel vier jaar lang.  Het is dan wel belangrijk dat je het in een dubbele luchtdichte zak bewaart en opbergt in een luchtdichte bak. Bij voorkeur bewaar je het dan niet op de grond maar iets hogerop. Wil je meer informatie over carbid schieten of wil je carbid kopen? Kijk dan eens op Melkbusshop.nl.