De voordelen van een dakkapel

Een huis met een schuin dak betekent per definitie ruimteverlies. Afhankelijk van de te gebruiken ruimte, kan het aanbrengen van een dakkapel in Eindhoven een enorme winst aan leefruimte betekenen.
Een dakkapel voegt echt iets toe aan je woning. Dit zal zich bij verkoop dan ook zeker terugbetalen.

Voordelen van een dakkapel

  • waardevermeerdering van je woning
  • toename van woonruimte
  • meer lichtinval
  • meer zicht op de omgeving
  • energiebesparend
  • onderhoudsvriendelijk


Hoe lang je ook bent, als jij je begeeft in een ruimte waar het dak schuin loopt, zal je op een gegeven moment moeten bukken. Dit is niet alleen vervelend of misschien pijnlijk, het is ook echt niet praktisch. Het plaatsen van een dakkapel voorkomt dit eenvoudig. Zo krijg je hetzelfde effect als in je woonkamer, waar het plafond meestal overal even hoog is.

Dakkapel op zolder

Plaats je een dakkapel op zolder, dan zal dit een groot effect hebben op de lichtinval in de zolderkamer. De meeste zolderkamers zijn voorzien van een relatief klein zolderraam. Dit maakt het geheel tot een krappe, donkere ruimte. Een dakkapel kan hier dus echt van grote waarde zijn. De extra ruimte en zonlicht creëren ineens een heel andere ruimte. Met een dakkapel ontstaat een volwaardige leefruimte.
Kies je voor een kunststof dakkapel, dan hoef je hem af en toe alleen schoon te maken, maar heb je verder geen onderhoud. Mooi en praktisch dus.

Energiebesparing

De voordelen van een dakkapel in Eindhoven beperken zich niet tot toename van ruimte en lichtinval. Als je een dakkapel bestelt, kan je direct een goed geïsoleerde variant uitkiezen. Goed geïsoleerde wanden en daarnaast ramen van HR++ glas. Hiermee heb je minder last van geluidshinder en bespaar je ook nog eens op je energielasten. Vooral op een zolderkamer kan het in de winter in Eindhoven erg koud zijn en ‘s zomers zinderend heet. Met HR++ glas houd je de temperatuur meer in balans.

Kleurstelling dakkapel

Is jouw huis nog voorzien van houten kozijnen in een bepaalde kleurstelling? Geen nood, bij het uitkiezen van jouw dakkapel kan je eenvoudig de door jou gewenste kleur aangeven. Zo blijven alle kozijnen een geheel vormen en vormt de dakkapel echt een onderdeel van je woning.

Veiligheid vergroten

Wil jij de veiligheid van je woning waarborgen? Laat je dakkapel dan voorzien van een rolluik. Zo krijgen ongenode gasten geen toegang tot jouw huis. Een rolluik zorgt ook nog eens voor een goede zonwering en regulering van de temperatuur.

Bron: 123verbouwen.nl