Dit moet je weten over contra expertise

Ben jij al bekend met contra expertise? Het is een aspect van de woning waar niet veel mensen aan zullen denken, waardoor er ook geen gebruik van gemaakt wordt. Terwijl het toch grote voordelen op kan gaan leveren voor bewoners. Om jou te helpen aan deze expertise zijn er veel specialisten die deze taken op zich nemen. Een van de specialisten waar je naar kunt gaan kijken en in kunt gaan schakelen is Schippers Bouwconsult. Maar wat houdt het nou precies in en waarom zou je hier iemand voor in gaan schakelen? Lees snel verder en ontdek alles wat je moet weten om goed voorbereid aan de slag te gaan.

Contra expertise voor goede oplossingen

Contra expertise is een breed inzetbare expertise. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je schade hebt door brand, storm of water. Of dat er een bepaalde vorm van aansprakelijkheid is bij bijvoorbeeld bouwschade, aardbevingsschade of aanrijdschade. In eerste instantie zul je hiervoor contact opnemen met een verzekeringsmaatschappij, waarna de hoogte van de schade vastgesteld wordt en alles wordt beoordeeld. Deze beoordeling van de schade valt onder contra-expertise. Er moet namelijk ook een compromis gesloten worden met de tegenpartij en de verzekeringsmaatschappij voor een uitbetaling.

Problemen met de verzekering voorkomen

Bij contra expertise wordt er dus niet alleen gekeken naar de hoogte van de schade, maar ook hoe de beste oplossingen voor jou behaald worden. Schade-experts zullen namelijk vaak in het belang van de verzekeringsmaatschappij handelen, waardoor het voor jou altijd nadelig is. Jij wordt namelijk door het gehele proces geleid, waardoor je ook beter weet wat de schaderegelingen zijn en hoe je hiervan kunt gaan profiteren. Je schakelt dus een eigen expert in. Hiermee voorkom je veel problemen met de verzekering en heb je de gelegenheid om de schade vergoed te krijgen.

Voor de korte en lange termijn

Contra expertise is daarom belangrijk vanaf het moment dat de verzekeringsmaatschappij ingeschakeld wordt. Er moet vanaf dat moment immers veel gebeuren en er moet een overeenstemming bereikt worden met de tegenpartij over de hoogte van de schade. Daarom is deze expertise ook zowel op de korte als lange termijn belangrijk. De hoogte van de schade wordt opgesteld en de onderhandelingen worden uitgevoerd. Ook wordt er eventueel gekeken naar schadeherstel, herinvesteringen en herbouw. Je kunt er altijd een goed resultaat mee bereiken, waardoor je uiteindelijk weer gewoon kunt gaan genieten zonder nog veel problemen op te hoeven lossen.

Je plukt er de vruchten van

Je kunt dus veel voordelen behalen aan contra expertise. Het is daarom altijd aan te raden om te gaan kijken naar de mogelijkheden. Zelfs als je denkt dat het zelf op te lossen is, kan iemand jou weer helpen. Je krijgt hiermee meer inzicht in de mogelijkheden en hebt een probleem vaak sneller opgelost met de juiste hulp. Door onderzoek te gaan doen naar de mogelijkheden heb je uiteindelijk waar je voor kwam en loop je ook nog eens minder geld mis. Zorg daarom dat je overal van op de hoogte bent en vraag direct een contra expertise aan via www.schippers-bouwconsult.nl.