Bodem isolatie aanbrengen

Je kunt verschillende redenen hebben om bodem isolatie aan te brengen. De meest voor de hand liggende reden is omdat het jouw woning lekker warm houdt. De isolatie zorgt ervoor dat warmte beter vastgehouden kan worden en het dus makkelijker is om een woning op te warmen. Er zijn daarentegen een aantal stappen nodig voordat je aan bodem isolatie kan beginnen. Er zijn namelijk andere opties waar eerst naar gekeken moet worden voordat je besluit om de bodem te isoleren.

Wanneer moet je bodem isolatie gebruikten?

Bodem isolatie is een manier om isolatiemateriaal onder de vloer aan te brengen. Voordat je voor bodem isolatie kiest, is het eerst nodig om te kijken of vloerisolatie mogelijk is. Bij vloerisolatie wordt het isolatiemateriaal tegen de onderkant van de vloer bevestigd. Bij bodemisolatie zal op de bodem van de kruipruimte isolatiemateriaal gespoten worden. Om te kijken of vloerisolatie mogelijk is moet eerst de kruipkelder gevonden worden. Wanneer je weet waar de kruipkelder is, kun je vervolgens in de kruipkelder kijken of er al eventueel isolatie is aangebracht op de bodem van de vloer. Wanneer er al isolatie op onder de vloer zit en deze dik genoeg is hoef je niks meer te doen. Wanneer er niet genoeg isolatiemateriaal zit of helemaal geen, kun je kijken of het mogelijk is om meer isolatiemateriaal te gebruiken. Of dit mogelijk is hangt af van de hoogte van de kruipkelder. Is de kruipkelder niet hoog genoeg, dan kun je beter bodem isolatie gebruiken

Hoe wordt de bodem geïsoleerd?

De bodem isolatie kan op verschillende manieren geïnstalleerd worden. De beste manier is toch wel door het spuiten van bolletjes of stukjes piepschuim door een buis. Dit isolatiemateriaal wordt op de bodem van de kruipruimte gespoten via het kruipluik of door een tijdelijk gat. Wanneer er een kruipluik is, is het beter om hier de buis door te lijden. Wanneer deze ontbreekt, is het beter om ergens een gat te maken en later weer te dichten. Een andere duurdere manier is door het gebruiken van zakken die EPS-korrels bevatten. Hiervoor is een hogere kruipruimte nodig om de zakken te plaatsen. Dit is geen goede manier omdat je beter vloerisolatie kunt aanbrengen wanneer je kruipruimte zo hoog is

Zoek een betrouwbare specialist

Het is belangrijk dat de bodem isolatie goed wordt aangebracht zodat je in de toekomst geen problemen zult krijgen. Daarnaast is een goede isolatie belangrijk om optimaal gebruik te kunnen maken van de isolerende werking. Het is beter om niet zelf de isolatie proberen aan te brengen. Isolatiespecialist.nl is een betrouwbare expert op het gebied van isolatie. Dit bedrijf staat bekend om zijn uitstekende service en werk van hoge kwaliteit. 

Voordelen van bodem isolatie

Wanneer je de bodem isolatie hebt aangebracht aan de bodem zul je merken dat het makkelijker wordt om de woning warm te houden. Hierdoor zul je minder energie nodig hebben en zullen de jaarlijkse energiekosten daardoor dalen. Daarnaast zal je jaarlijks minder CO2 uitstoten door het verminderd energieverbruik. Het isoleren is dus niet alleen voordelig voor jou, maar ook voor de natuur.