4 tips om een fijne thuiswerkplek te creëeren

Thuis werken maar geen geschikte plek hebben om je echt te kunnen afsluiten en concentreren. Veel mensen zullen het wel herkennen, omdat er nu natuurlijk volop thuis wordt gewerkt. Wat wel voordelig is aan thuiswerken, is dat je zelf de inrichting ervan kunt bepalen. Wij delen graag onze tips met jou! 

Kies voor comfort

Het is belangrijk om de juiste werkhouding aan te nemen, wat al begint bij een goed bureau en een geschikte bureaustoel. Het bureau moet niet alleen mooi en functioneel zijn, het moet ook een goede hoogte hebben. Ook is het natuurlijk ook altijd handig om opbergruimte te hebben en de mogelijkheid om snoertjes te verbergen. Misschien nog wel belangrijker, is de bureaustoel. Deze zijn allang niet meer zo stoffig als je denkt en verkrijgbaar in verschillende toffe designs. Zorg in ieder geval voor voldoende rugsteun en dat je benen goed op de grond kunnen staan. 

Zorg voor genoeg licht en ventilatie 

Is er voor jouw thuiswerkplek nog ruimte over bij het raam? Ik zeg doen! Op die manier heb je overdag voldoende lichtinval wat ervoor zorgt dat je minder snel vermoeid raakt. Is dit niet mogelijk of werk je juist in de avond, zorg dan voor goede verlichting. Een bureaulamp bijvoorbeeld is vaak vrij smal en draaibaar, waardoor je verschillende plekken goed kunt verlichten. Daarnaast kun je ook gebruik maken van een airco, met een airco creëer je een aangename temperatuur op jouw thuiswerkplek. Als het op jouw plekje steeds warmer wordt door de temperatuur buiten, zet je de airco gemakkelijk aan met een afstandsbediening. Veel airco’s kunnen tegenwoordig de ruimte tijdens de herfst en wintermaanden ook verwarmen. Airco installatie Drenthe biedt daarom een goede uitkomst om zelf de temperatuur te bepalen.  

Maak een inspirerende werkplek 

De een vindt het inspirerend, de ander geeft het stress: een rommelige werkplek. Met opbergdozen of bureau organizer houd je jouw bureau rommelvrij en heb je de belangrijkste dingen altijd bij de hand. Een werkplek hoeft zo beslist niet saai te wezen, orde kan ook zeker gezellig zijn! Een dosis creativiteit tijdens het werken is altijd welkom, en daar kan een inspirerende werkplek aan meewerken. Hang een memobord op met verschillende quotes of foto’s of vul een letterbak met leuke spullen. Ook kleur mag niet ontbreken, wat je kunt laten terugkomen in bloemen of andere woonaccessoires. 

Houdt het persoonlijk  

Om een fijne plek te creëren die echt past bij jou is het belangrijk om te bepalen welke woonstijl je wilt aanhouden. Zo kun je gerichter op zoek gaan naar meubels en accessoires die passen bij jouw persoonlijke stijl. Wil je het echt persoonlijk maken? Voeg dan ook wat leuke foto’s toe, zodat je altijd iets hebt om op terug te kijken.