Pimp je keuken met een slowcooker

Als je iets zoekt om je keuken mee te pimpen dan is de slowcooker het apparaat dat je zoekt. Met de slowcooker kun je een grote verscheidenheid aan maaltijden bereiden; van Marokaanse gerechten tot het Amerikaanse pulled pork. Wat je ook wilt maken, het kan bijna allemaal in de slowcooker.

Waarom slow?
Verschillende gerechten kennen verschillende bereidingstijden om het te perfectioneren in de slowcooker. Het ene gerecht kan binnen een uur klaar zijn terwijl het andere gerecht meer dan 10 uur nodig heeft om tot  perfectie gekookt te worden. “Het duurt misschien wat langer dan je gewend bent, maar de smaken spreken voor zich” aldus Cookslow.nl. Langzaam garen heeft verschillende voordelen. Ten eerste is het gezonder doordat alle voedingsstoffen bewaard blijven maar wat voor veel mensen belangrijker is dat de aroma’s goed in het gerecht trekken. Dit komt doordat je het gerecht in het eigen sap kookt.

Wat kan erin?
De meeste mensen gebruiken de slowcooker voor vlees. Met vlees in de slowcooker ontdek je pas hoe mals en sappig vlees kan zijn. In vergelijking met de bakken en wereld van verschil. Het maakt niet uit of je goedkope stukken vlees gebruikt. Ook dit vlees kan sappig en mals worden door het lange kookproces. Snijdt de stukken vlees beter wel in dunne lapjes zodat deze sneller koken. Hiernaast kun je ook soepen bereiden in de slowcooker en sauzen voor bij een maaltijd maar ook bouillons. Als je voor een maaltijd met vlees gaat dan kan het handig zijn om eerst het vlees kort aan te bakken in een koekenpan. Dit helpt bij het insluiten van de sappen en smaken in het vlees. Vlees dat perfect gegaard kan worden in een slowcooker is lam, rund, kalf of varken maar je hebt nog veel meer keuzes.

Tips

  • Vul de slowcooker niet helemaal tot rand
  • Zorg dat de vloeistof het eten bedekt
  • Vul de pot met warm water
  • Til het deksel niet te vaak op ivm vochtverlies