Je studio van 20m2 inrichten? 5 tips

Een studio van 20m2 inrichten kan best een uitdaging zijn. Je wilt dat het een gezellige ruimte wordt waar alle functies in terugkomen, maar je wilt ook niet slapen in je keuken en eten in je slaapkamer. In dit artikel geef ik je vijf tips om je studio van 20m2 zo fijn mogelijk in te richten.

Maak gebruik van de hoogte

Wanneer je maar een beperkt aantal vierkante meters hebt, kan het soms lastig zijn om alle gewenste functies te verwerken in de ruimte. Een slimme manier om toch meer ruimte te creëren in dezelfde kamer is om de hoogte in te werken. Heeft jouw studio nou echt een heel hoog plafond? Dan kun je er zelfs aan denken om een soort vide te bouwen en van de bovenverdieping je ‘slaapkamer’ te maken. Er zijn ook andere manieren om de hoogte in te werken. Denk bijvoorbeeld aan planken die je ophangt, waar je spullen op kunt zetten of aan een hoge kast. 

Creëer hoekjes, maar houd het open

In een kleine ruimte is het belangrijk dat er veel licht is. Je kunt dan ook het beste geen hele muren gaan bouwen om een hoekje te creëren, maar er zijn wel andere manieren om een stuk van de kamer af te schermen. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een kamerscherm waar je gedeeltelijk doorheen kan kijken. Hierdoor behoud je wel het licht, maar heb je ook een knus hoekje achter het scherm. 

Kies voor een keukenblok met ingebouwd apparatuur

Wanneer je een casco studio hebt gekocht of gehuurd, zul je zelf nog van alles in de ruimte moeten doen. Het voordeel is dat je dan ook zelf kunt beslissen hoe je alles wilt inrichten. Één van de dingen die je nodig hebt in je studio is een keukentje. Een tip is om hierbij te gaan voor een compact keukenblok met apparatuur ingebouwd. Doordat het apparatuur al in je keukenblok zit, heb je geen last van losstaande apparatuur. Dit staat namelijk rommelig op je aanrecht en door rommel wordt de ruimte optisch een stuk kleiner. 

Kies voor neutrale kleuren

Ben je een fan van felle kleuren, dan zal deze tip een beetje een tegenvaller zijn. Om een zo ruimtelijk mogelijk effect te creëren in je studio is het namelijk belangrijk dat je lichte en neutrale kleuren gebruikt. Deze kleuren stralen rust uit en dat zorgt ervoor dat je je niet opgesloten voelt in een kleurexplosie. Natuurlijk kun je wel wat fellere kleuren toevoegen in de vorm van accessoires en meubels. 

Dubbele functies

Omdat je maar een beperkte ruimte hebt, is het belangrijk om te bekijken welke dingen een dubbele functie kunnen hebben. Denk hierbij aan een kast die tevens als kamerscherm gebruikt kan worden, maar ook aan een slaapbank. Deze kun je gebruiken als bank, maar ook als bed. Ook kun je je eettafel gebruiken als bureau, waardoor je deze niet beide nodig hebt. Door meubels met een dubbele functie te gebruiken, heb je minder meubels in je studio staan, maar heb je wel alles wat je nodig hebt.