IJskast

IJskast

Helaas heeft onze ijskast het begeven. Na 10 jaar trouwe dienst heeft hij er geen zin meer in. Eigenlijk wel logisch, want 10 jaar is een behoorlijke tijd voor een ijskast. Desalniettemin komt het altijd onverwacht en is het handig om voor dit soort ‘calamiteiten’ een reservepotje te hebben. Gelukkig hadden wij dat en konden wij op zoek gaan naar een nieuwe koelkast.

Waar let je dan op als je een nieuwe ijskast gaat kopen? Onze oude ijskast had alleen een klein ijsvakje en was voor de rest koelgedeelte. Wij wilden nu een koel-/ vriescombinatie. Aangezien wij onze vriezer weg wilden doen, moest het vriesgedeelte bestaan uit behoorlijke vakken. Ook energielabel vonden wij van belang. Wij kwamen er al snel achter dat hoe hoger energieklasse, des te duurder de machine. Een klein eenvoudig rekensommetje liet al snel zien dat deze hogere aanschaf al snel zou worden terugverdiend, doordat elektriciteitsrekening omlaag gaat. Tevens zouden wij afscheid nemen van onze vriezer, dus dat scheelde ook al enorm in elektriciteitskosten.

Gemakzucht dient de mens. Wij wilden een koel-/ vriescombinatie waar wij uit de deur ijsblokjes konden halen, dus met ijsmaker. Ook wilden wij een opening in de deur waar wij een glas in kunnen zetten en met één druk op de knop wordt glas dan gevuld met een heerlijke sap. Uiteindelijk hebben wij gekozen voor een energieklasse A+ ijskast. Hier zitten 2 groente lades, 4 koelkast planken en 4 vriezer planken in. De koel-/ vriescombinatie was iets duurder, maar zoals al eerder gezegd, de oude vriezer hebben wij weggedaan en door veel lager energierekening verwachten wij de extra kosten snel te hebben terugverdiend. Wij hebben nu wel een super ijskast waar wij weer jaren mee vooruit kunnen.