Waarom tafels multifunctionele meubels zijn

Tafels zijn één van de meest multifunctionele meubels die je maar kunt bedenken. Alles gebeurt op en rondom een tafel. Samen gezellig eten en drinken, spelletjes spelen of aan deze meubel te werken. Een tafel heeft dus een erg belangrijke functie in en om het huis. In onze blog vertellen we je waarom deze meubels zeer multifunctioneel zijn en welke functies ze hebben.

Tafels om aan te eten en drinken

De voornaamste functie van een tafel is om aan te eten en te drinken. De Egyptenaren en Romeinen hebben de eettafel uitgevonden. De Grieken en de Romeinen waren de eerste die van hun tafels aten. De eettafels waren toen vooral horizontale, platte stenen vlakken die verhoogd waren met poten er onder. Tegenwoordig heeft elk huishouden wel een eettafel in huis staan. Eettafels zijn er in verschillende vormen, maten en kleuren. De gemiddelde eettafel heeft een hoogte van 80 centimeter en is gemaakt om aan te zitten. Voorbeelden van eettafels zijn een boomstamtafel, dit heeft een vorm van een boomstam. Een ronde of ovale tafel. Of een rechthoekige of vierkante tafel. Meestal staan hier vier of zes stoelen omheen om op te zitten.

Werktafel

Een tafel kan ook als functie hebben om aan te werken. Dit kan gewoon aan de eettafel, maar ook aan een speciaal bureau. Deze meubel wordt in deze functie vooral gebruikt voor kantoorwerkzaamheden. Een bureau heeft een vlak blad en kan ook kastjes hebben, waar je bijvoorbeeld mappen of boeken in kan zetten. Je kan aan deze meubels werken vanaf een laptop of computer. Of je kan hieraan je huiswerk maken. Bij een bureau zit je beste op een bureaustoel. Die heeft vaak wieltjes eronder, zodat die ook makkelijk te verplaatsen is. Een werktafel of bureau is ook tegenwoordig in een verstelbare versie te verkrijg rijgen. Je kunt het in hoogte verstellen en er zelfs aan staan. En dit is heel goed voor de gezondheid, zodat je ook extra beweging krijgt en niet te lang blijft zitten. 

Spelen aan tafels

Een andere functie van deze meubels is om aan te spelen. Je kunt gezellig met de kinderen of met vrienden en familie een gezelschapsspel spelen. Hierbij is het fijn om een grote lange tafel te hebben met stoelen, zodat je met zoveel mogelijk personen aan kan zitten. Lekker gezellig op een druilerige dag een spel spelen zoals Mens erger je niet of Ganzenbord met de kinderen. Of lekker in de avond onder het genot van een lekker hapje en drankje met vrienden een spelletje Risk of Party & Co spelen.

Knutselen aan tafels

Een andere activiteit aan tafels is knutselen. Dit is altijd leuk met kinderen. Aan een grote tafel kan je al het papier, lijm, glitters en benodigdheden uitgebreid neerleggen. Je hebt ook veel ruimte om te kleuren in een kleurboek of zelf mooie tekeningen te maken. Ook kun je als volwassene genieten van de ruimte om bijvoorbeeld te haken of breien of bijvoorbeeld zelf kleding te maken. Het is fijn om je bollen garen en stoffen neer te kunnen leggen en daar de ruimte voor te hebben. Of je naaimachine neer te kunnen zetten.