Hoe kies je de perfecte marmeren wastafel voor je huis?

Marmer is een tijdloos en verfijnd materiaal dat elk huis een luxe uitstraling geeft. Maar als het gaat om marmeren wastafels kan het kiezen van de juiste een beetje lastig zijn. Er zijn zoveel verschillende soorten marmer verkrijgbaar, allemaal met verschillende kleuren, texturen en afwerkingen. Om je te helpen je keuze te beperken, is hier wat je moet weten over het kiezen van de perfecte marmeren gootsteen voor je huis. 

Kies de juiste kleur 

Als het gaat om marmeren gootstenen, is kleur de sleutel. Afhankelijk van de uitstraling die je in je badkamer of keuken probeert te bereiken, zijn er verschillende kleuren marmer die voor jou kunnen werken. Wil je bijvoorbeeld een moderne uitstraling met strakke lijnen en minimalisme, dan is wit marmer een uitstekende keuze. Ga je voor een meer klassieke uitstraling met sierlijke details en traditionele armaturen, dan is zwart of grijs marmer misschien wel het meest geschikt voor jouw ruimte. Daarnaast zijn er in sommige gevallen ook andere kleuren zoals groen of roze beschikbaar.   

Kies de juiste afwerking 

De afwerking van je marmeren gootsteen zal ook een grote invloed hebben op hoe het eruit ziet in je ruimte. Over het algemeen zijn gepolijste afwerkingen helderder en glanzender, terwijl gezoete afwerkingen meer mat en gedempt zijn. Je zult ook moeten overwegen of je wel of niet een anti-vleklaag op je gootsteen wilt – dit geeft extra bescherming tegen morsen en vlekken, maar kan het uiterlijk enigszins beïnvloeden. Het is belangrijk om al deze factoren af te wegen voordat je definitief beslist welke afwerking voor jou geschikt is!   

Denk aan de duurzaamheid 

Marmer is ongelooflijk duurzaam, maar heeft toch de juiste verzorging en onderhoud nodig om er na verloop van tijd goed uit te blijven zien. Voordat je beslist welk type marmeren gootsteen geschikt is voor jouw huis, moet je ervoor zorgen dat hij goed is afgedicht, zodat hij geen vloeistoffen of vuil van het dagelijks gebruik opneemt – dit zorgt ervoor dat hij er jaar na jaar mooi blijft uitzien! Houd er bovendien rekening mee dat lichtgekleurd marmer vaker schoongemaakt moet worden dan donkerder marmer vanwege mogelijke vlekken – ook iets dat het overwegen waard is bij het maken van je beslissing!   

Ontdek kleurvoorkeuren

Als het erop aankomt, is het kiezen van de perfecte marmeren gootsteen niet zo moeilijk als je zou denken – zorg er alleen voor dat je rekening houdt met kleurvoorkeuren, de gewenste afwerking (gepolijst vs. gezoet), en de duurzaamheid voordat je een definitieve keuze maakt! Maar uiteindelijk maakt het niet uit welke optie je kiest – wit of zwart, glanzend of mat – het toevoegen van een mooie nieuwe marmeren gootsteen zal het uiterlijk van elke badkamer of keuken direct opwaarderen en tegelijkertijd een lange levensduur bieden! Dus ga vandaag nog rondkijken – we beloven dat als je eenmaal “de ware” hebt gevonden – je het meteen weet! Bezoek nu www.purenaturalstone.com en creëer een tijdloze look in jouw huis!