Pimp je babykamer met Verlichting

Net als je huiskamer is het voor de babykamer ook belangrijk om de juiste verlichting te hebben. Je kunt hiervoor net als voor de woonkamer of ouderlijke slaapkamer een verlichtingsplan maken. Met een verlichtingsplan voor de babykamer maak je de juiste keuze bij de aankoop van een lamp babykamer.

Vraag jezelf bijvoorbeeld van te voren een aantal punten af:

  1. Is de kamer groot? Hoeveel moet deze lamp verlichten. Soms kan het handig zijn om 1 grote lamp aan het plafond te hangen, maar indien de babykamer veel hoekjes en nisjes bevat die je ook graag verlicht wilt hebben kan het wijs zijn om te kiezen voor spotjes. Of bijvoorbeeld meerdere lampen.
  2. Ga je de baby ’s nachts in de eigen babykamer voeden? Zo ja, dan is het handig om voor de nacht ook een lampje te hebben dat wat minder fel schijnt. Een klein nachtlampje kan dan al voldoende zijn. De kans is dan namelijk groter dat zowel jij als je baby na het voeden weer sneller inslaapt.
  3. Ook is het belangrijk hoe lang de lamp of lampen mee moeten gaan. Verlichting is best duur, het kan zomaar zijn dat je de leuke babylamp die je nu uitkiest over 2 jaar helemaal niet meer bij je eigenwijze peuter past. Wil je dat de lamp een aantal jaren meegaat? Houd dan rekening met het design van de lamp.

Maar als je eenmaal een goed verlichtingsplan hebt kun je los gaan! Zeker voor babykamers zijn er de meest uiteenlopende lampen te krijgen. Mooie hanglampen, plafondlampen, maar ook hele uitgebreide collecties met nachtlampjes en lampen voor aan de wand. Zo is er voor iedere gepimpte babykamer een mooie bijpassende lamp te krijgen.

En weet je even niet waar je moet zoeken? Een hele uitgebreide collectie van babykamer artikelen vind je bijvoorbeeld hier.