In 3 stappen betere inbraakpreventie

Het is van groot belang om te zorgen voor een goede inbraakpreventie. Op die manier kun je voorkomen dat een ongewenste gast je huis betreedt. We geven een drietal stappen over hoe je kan zorgen dat je huidige inbraakpreventie nog beter en effectiever wordt.

1. Inventariseren

Ga eerst na welke preventieve maatregelen er op dit moment aanwezig zijn. Zijn er sloten in de woning aanwezig? Waarschijnlijk wel, maar wat voor sloten zijn het? Van welke fabrikant zijn ze en over welke keurmerken beschikken ze? Zijn er inbraak werende strips aanwezig? Zo ja, over welke keurmerken beschikken deze? Ook is het belangrijk de ramen na te lopen tijdens het inventariseren van de huidige stand van zaken. Verder kun je nog denken aan aanvullende maatregelen zoals beveiligingscamera’s en alarminstallaties: in hoeverre zijn deze op dit moment in de woning aanwezig?

2. Verbeteren

Als je weet welke preventieve maatregelen er op dit moment aanwezig zijn, kun je eenvoudig nagaan op welke vlakken verbeteringen mogelijk is. Denk hierbij aan het laten plaatsen – of uiteraard zelf plaatsen – van nieuwe sloten die over betere keurmerken beschikken, of alarminstallaties en camera’s.

3. Evalueren

Als de verbeteringen zijn doorgevoerd is het belangrijk om na te gaan of de verbeteringen echt verbetering hebben gebracht. Loop het daarom nog eens na met een gekwalificeerde en gecertificeerde slotenmaker om te kijken of alle beveiligingsmaatregelen nu optimaal zijn of dat er nog meer kan worden gedaan om inbrekers tegen te houden. Als dat niet het geval is dan kun je elke avond weer met een gerust hard je ogen sluiten en volop genieten van de nacht. De kans is nu zeer gering dat er nog bij je ingebroken zal worden, al kun je dat uiteraard nooit met een volle honderd procent overtuiging garanderen.