Het huis overzichtelijk houden

Wil je je huis graag opgeruimd en overzichtelijk houden? Kasten zijn hier een belangrijk onderdeel van. Een kast zorgt ervoor dat rommel niet in het zicht ligt, dat je weet waar je spullen liggen en ze ook makkelijk terug kan vinden. Kasten hoeven natuurlijk niet altijd dicht te zijn, een mooie, open kast kan juist veel sfeer en gezelligheid aan de woning geven. Wellicht heb je reissouvenirs waar je trots op bent, deze kunnen zeker tot hun recht komen in een open kast.

Voorraadkast zelf ontwerpen

Meestal is een kast echter functioneel, zeker als het gaat om voorraadkasten. Een voorraadkast is ideaal voor opslag, het is vaak goedkoper om producten groot in te kopen en op deze manier heb je altijd voldoende voedsel in huis. Bij zo’n functionele kast is het des te belangrijker dat deze er van binnen precies uitziet zoals jij dat graag wilt. Dan is het ideaal als je elk plankje, elke lade en elk onderdeel van de kast helemaal zelf kan bepalen. Of je nu een grote of kleine keuken hebt, het is een goed idee om een plek met opbergruimte te hebben. Op deze manier kan je goed bijhouden wat je allemaal nog in huis hebt, dit is lastiger als alle voorraad door de hele keuken verspreid staat. Een voorraadkast zelf ontwerpen en op maat laten maken zorgt voor de meest effectieve verdeling en inhoud. Je kan hierdoor producten uit dezelfde groep bij elkaar zetten, op basis van welke producten jij vaak gebruikt. Bij een voorraadkast is vaak een andere indeling prettig dan voor andere kasten. Om groente en fruit op te bergen kan je prima mandjes gebruiken, en voor kleine producten als kruidenpotjes komt een kruidenrekje goed van pas. Om de keuken zelf helemaal overzichtelijk en opgeruimd te houden, wil je er misschien ook wel keukenapparatuur en bijvoorbeeld servies in kwijt. Dit vraagt om grote vakken, afhankelijk van regelmatig gebruik of niet, op een makkelijk bereikbare plaats of juist wat meer achterin.

Online indelen en resultaat bekijken

Op internet zijn er verschillende sites waar je zelf je voorraadkast samen kan stellen. Je kiest de afmetingen van de kast en de dikte van de planken en denkt na over de indeling. Uiteraard zijn ook de kleur, design en look van de kast van groot belang, nu je deze zelf gaat ontwerpen wil je ook dat die helemaal naar jouw smaak is en perfect bij de woning past. Vaak kan je meteen het eindresultaat en het totaalplaatje van de kosten bekijken. Naar wens? Dan kan de zelf ontworpen voorraadkast besteld worden!

Bron: www.designlife.nl