Woontrends 2019 kleuren

De wereld van nu veranderd sneller dan ooit, met name op technologisch gebied is het nauwelijks bij te benen. De behoefte aan een plekje om je lekker terug te trekken en tot rust te komen is dan ook steeds meer de behoefte van de o zo gehaaste mens. Heerlijk relaxen, weg van alle prikkels. De woontrends 2019 kleuren en materialen gaan dan ook naar zacht en aards. Deze ‘urban jungle’ trend is reeds ingezet in 2018 en zet zich in 2019 dus ook voort. Natuurlijke materialen als bamboe, vilt, rotan, riet en wol passen dan ook volkomen in een 2019 interieurstijl. Grote groene kamerplanten maken het interieur helemaal af!
De interieur kleur trend 2019
De woontrends 2019 kleuren en materialen hebben dit seizoen een neutrale natuurlijke basis. Weg met al het glans en glitter en omarm de warme tinten en matte afwerkingen. Kleuren als terracotta, okergeel, honing, beige en donkerbruin zien we helemaal opleven in 2019. Fijne zachte natuurtinten gecombineerd met prachtige materialen als natuursteen, marmer en onbewerkt hout. De zachtere kleuren zien we ook terug in tal van decoratie. Matgoud, messing en brons zijn de kleuren voor accessoires in 2019.

Natuurlijke en warme kleuren
De woontrend 2019 kleuren zijn geïnspireerd op de kleuren van de zee, de zonsondergang en het landschap. Naast de eerder genoemde aardse kleuren zijn okergeel, groen, oranje, wijnrood en indigo blauw ook kleuren die we veel gaan zien in 2019. Mooie aardse kleuren die gecombineerd worden met pasteltinten als terra peach en oudroze. Verder maken de bruin en beigetinten helemaal hun comeback dit jaar. Het is dan ook niet voor niets dat de warm bruine en amber kleurige Spiced Honey van Flexa tot kleur van het jaar 2019 is uitgeroepen.
2019 de kleur van duurzaamheid
Anno 2019 zijn we steeds bewuster van het milieu. Mede door de klimaatverandering is duurzaamheid steeds belangrijker in ons leven. Halogeen lampen zijn vervangen door ledverlichting en huizen worden verduurzaamd door middel van betere isolatie. We laten zonnepanelen op ons dak plaatsen en proberen wat meer te letten op ons verbruik. Behalve aan ons energieverbruik zien we de verduurzaming ook terug in de kleuren van ons interieur. De woontrends 2019 kleuren zijn gericht op natuur en leven. Vandaar dat ook mooie grote kamerplanten het zo goed doen in 2019. Behalve dat deze natuurlijke luchtfilteraars hartstikke gezond voor je zijn, passen ze ook helemaal in het interieur 2019.

Bron: www.renovatienieuws.nl