Het belang van een goede bureaustoel

Het belang van een goede bureaustoel

Je hebt thuis of op het werk vast wel een bureaustoel staan? Voldoet deze echter ook aan de standaard eisen? Het is erg belangrijk dat je een goede bureaustoel hebt. We willen natuurlijk niet dat je naar de fysiotherapeut moet omdat je rugklachten hebt.

Je gaat een nieuwe bureaustoel kopen, vaak wordt er meer naar de prijs gekeken. Een ander onderdeel waar mensen hun koop op baseren is hoe de bureaustoel eruit ziet. Oftewel we zijn meer op zoek naar een “design bureaustoel”, laten we voorop stellen dat echte design bureaustoelen in het algemeen vaak goed zijn!

Veel bureaustoelen komen van de Ikea, Leen Bakker of andere grote winkels vandaan, vaak bieden zij goedkope stoelen aan die uiteraard niet per definitie slecht hoeven te zijn. Echter de “goedkopere” modellen zijn vaak niet ergonomisch. Je kunt vaak niet je arm leuningen verstellen evenals je rugleuning. Dit zijn toch echt twee belangrijke essentieele onderdelen van een bureaustoel. De wat duurdere modellen kun je vaak wel bijstellen, echter is de prijs dan bijna net zo hoog als je hem online koopt bij een ergonomische design bureaustoelen webshop.

Als je een bureaustoel gaat kopen is het handig om te letten op de volgende punten:

  • Is de rugleuning verstelbaar
  • Zijn de arm leuningen verstelbaar
  • Is de bureaustoel verstelbaar in de hoogte

Oke, je hebt nu een goede bureaustoel gekocht. Dat betekend nog niet dat de bureaustoel nu goed is ingesteld, ieder is namelijk niet hetzelfde. Je moet de stoel dus nog instellen naar je eigen wensen:

 

  • Zithoogte: zorg ervoor dat je voeten plat op de grond staan, het beste is dat je knieën in een hoek van 90 graden staan
  • Rugleuning: Dit is een lastige, zorg ervoor dat je onderrug genoeg ondersteuning krijgt, dit is erg belangrijk, want je zult merken als de rugleuning niet goed ingesteld staat dat je last van je onderrug krijgt. Je moet dit dus aanvoelen/proberen
  • Arm leuningen: Je armen moeten in (ongeveer) een hoek van 90 graden staan zodat deze licht ondersteund wordt
  • Verhouding bureau en beeldscherm: bekijk de afbeelding hieronder!


Foto: bn.snmmd.nl

Hopelijk kun je met deze tips voortaan pijnloos op je bureaustoel zitten!

Geef een antwoord