Checklist voor het kopen van kunststof kozijnen

Checklist voor het kopen van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen kopen is niet iets wat je jaarlijks doet. Gelukkig niet! Een investering in goede kunststof kozijnen is meestal een investering voor de rest van de tijd die je in het huis woont. Ze gaan dan ook tot wel 50 jaar mee. Het spreekt voor zich dat je je voorafgaand aan de aankoop wel even goed moet voorbereiden. Zo kom je goed beslagen ten ijs en kun je gemakkelijker het kaf van het koren scheiden.

Wat kun je nu doen om goed voorbereid het gesprek met een mogelijke leverancier voor kunststoof kozijnen aan te gaan? We helpen je graag met onderstaande checklist.

Checklist voor de aankoop van kunststof kozijnen

–    Kies altijd voor een betrouwbaar bedrijf met het VKG-keurmerk. Dan weet je dat het goed zit.

–    Vraag minimaal 3 offertes op bij betrouwbare bedrijven. Zo kun je goed de prijzen vergelijken.

–    Controleer de offertes. Staat erop wat jullie besproken hebben? Of komen er opeens kosten bij die niet eerder zijn gemeld?

–    Laat je goed adviseren over de opties ten aanzien van glas. Met HR++ glas kun je flink besparen. Daarom is gaat een goede offerte ook van dit type glas uit. Drielaags HR+ glas isoleert nog iets beter, maar de kosten wegen vaak niet op tegen de extra besparing.

–    Kies voor een kleine aanbetaling. Het is helemaal niet nodig om de helft of een groot percentage van de kosten aan te betalen. 10% is meer dan genoeg.

–    De leverancier van je keuze moet natuurlijk altijd persoonlijk langskomen om de situatie ter plekke in te meten. Pas hierna kan een definitieve offerte worden gemaakt.

Kies een leverancier die bij je past

En misschien nog wel het allerbelangrijkst: ga af op je intuïtie. Heb je een goed gevoel bij het bedrijf? Of krijg je het idee dat ze je een offerte door de strot proberen te duwen? Ook na de levering van de kunststof kozijnen wil je aan kunnen kloppen als je nog vragen hebt of als er iets niet goed is.

Geef een antwoord