Geef een frisse look aan je huiskamer

Steeds meer mensen vinden het fijn om na een aantal jaar een frisse look te geven aan de huiskamer. Het is een ruimte in huis waar je toch veel tijd in doorbrengt, waar je je graag helemaal op je gemak voelt. Ieder jaar komen er weer nieuwe trends voorbij die jij kunt toepassen in je huiskamer, maar na een aantal jaar het roer helemaal omgooien kan vaak een hele positieve draai geven aan de sfeer in huis. Naast het kiezen voor een ander kleur kussen of de bank en de stoel van plek wisselen, zijn er meer wijzigingen die je kunt doorvoeren voor een verbluffend resultaat. Wij zetten er een aantal op een rij.

Kies een andere vloer

De vloer is iets in huis wat je eigenlijk altijd ziet. Het valt niet zo op, maar de sfeer bepaalt voor een groot deel de sfeer in je huiskamer. Niet alleen de kleur van de vloer, maar ook de vloersoort heeft hier invloed. Het is niet gek dat je na bijvoorbeeld tien jaar uitgekeken bent op de huidige vloer in je huiskamer. Laat je door een specialist op het gebied van woninginrichting inspireren en adviseren over mogelijke vloersoorten in jouw huis. Kies je een tegelvloer, een gietvloer of een laminaatvloer? Elke vloer heeft voor- en nadelen, maar er zit ongetwijfeld een vloersoort tussen die perfect in jouw huiskamer past.

Decoreer de muren

Met de muren in je huiskamer heb je ook enorm veel keuze. Niet alleen de kleur verf die je gebruikt of een bepaalde soort behang die je ophangt, maar ook de decoratie aan de muur. Kies eens voor een leuke, rustieke plank aan de muur. Deze plak vul je met leuke elementen zoals foto’s, beeldjes, kaarsen, boeken of iets anders dat jij leuk vindt staan. Daarnaast is het leuk om te kiezen voor een schilderij in je huiskamer. Wie denkt dat kunst aan de muur ouderwets is, heeft het mis. Een prachtig schilderij of een gepersonaliseerde poster in een mooie lijst kan jouw huiskamer nét dat stukje extra sfeer geven waar jij behoefte aan hebt.