Fraaie ontwerp

De Barcelona chair is een stoel naar het ontwerp van de Duits-Amerikaanse architect Ludwig Miles van der Rohe. De Barcelona stoel is dus in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht geen Spaans, maar Duits ontwerp. Het ontwerp voor de Barcelona chair werd al in 1929 gemaakt. Gekenmerkt door het simplistische, maar fraaie ontwerp, was dit design zeer vernieuwend voor die tijd. Ook in de huidige tijd wordt de Barcelona stoel nog altijd als een zeer moderne designstoel gezien.

De Barcelona stoel wordt gevormd door een stalen frame van twee kruisende stangen aan beide zijdes van de stoel. De kussens worden ondersteund door tuiglederen singels. Voor de rug en het zitvlak zijn er aparte kussens. De kussens van deze Barcelona chair zijn gevuld met schuimrubber van verschillende dichtheden. Samen vormen deze verschillende dichtheden voor een goede vering en stevigheid. De bekleding van de kussens is leer in diverse kleuren, maar vaak donkerbruin.

Bij de Barcelona chair hoort een voetenbank met een soortgelijk design. De bekleding van het kussen is gelijk aan de stoel, de hoogte ongeveer gelijk aan het zitvlak van de stoel. Bijzonder aan de Barcelona stoel is het feit dat de stoel voor een groot deel nog altijd met de hand vervaardigd wordt. Hierdoor wordt naast een prachtig design ook een zeer hoge kwaliteit behaald. In de stoel wordt de handtekening van ontwerper Ludwig Miles van der Rohe gegraveerd. Naast esthetische waarde is dit ook gelijk een waarmerk voor de echtheid van de Barcelona chair. De stoel combineert Duitse degelijkheid met een creatieve en sierlijke inslag. Doordat de stoel met de hand wordt gemaakt, ligt de prijs voor een nieuwe Barcelona chair meestal rond de €8000,-.

Geef een antwoord