moderne klassieker

Barcelona chair

De Barcelona chair wordt als een moderne klassieker en één van de meest elegante stoelen van de twintigste eeuw beschouwd. De Barcelona chair werd ontworpen door Mies van der Rohe. Hij ontwierp de stoel op een internationale expositie in Barcelona, in het jaar 1929.

Barcelona chair replica

Mies van der Rohe trok inspiratie voor zijn ontwerp van een Egyptische opvouwbare stoel en een Romeinse vouwen kruk. De Barcelona chair replica is gemaakt om een troon te repliceren. Deze Barcelona chair replica maakte haar debuut tijdens de inaugurele ceremonie door de Spaanse koninklijke familie op een tentoonstelling. De Barcelona chair replica straalt grandeur en klasse uit, maar is licht en sterk. De Barcelona chair replica is door gemeenschappelijke consensus beschouwd als het hoogtepunt van een geharmoniseerde aanpak van materialen, ontwerp en afwerking.

Barcelona chair replica: verbetering

In 1950 was het oorspronkelijke ontwerp van de Barcelona chair replica verbeterd door Mies, hetgeen resulteerde in een volledig gelast object. De eendelige frame werd gemaakt van roestvrij staal.

Barcelona chair replica: massaproductie

In de Verenigde Staten werd het ontwerp gepopulariseerd door George Nelson. De stoel werd oorspronkelijk handgemaakt, maar werd vervolgens via massa productie geproduceerd en verkocht door het bedrijf Knoll Associates, die het nu in de Verenigde Staten en 29 andere landen ter wereld produceert.

Als u niet weet hoe de Barcelona chair replica eruit ziet, kan u hiervan een idee vormen via een goede beschrijving die nu volgt. Twee verbonden paren van gekruiste stalen staven vormen de omlijsting van de stoel. De poten van de voor- en achterkant van de stoel zijn gebogen, de achterpoten kruisen de voorpoten en vormen een dubbele curve die de zetel ondersteunt. Schuimrubberen kussens zijn bedekt met een geknoopt lederen materiaal en is geplaatst op de zitting en de rugleuning door middel van zadel-lederen riemen.

De Barcelona chair replica wordt verkocht door verschillende meubelwinkels. Ook online worden zij in vele webshops aangeboden. U kan dus altijd op zoek gaan naar online catalogi, die u als potentiële koper kunt doorbladeren. Hoewel dat er verschillende soorten van deze stoel beschikbaar zijn op de markt, zijn ze meestal gemaakt van verchroomd roestvrij staal met één stuk frame dat handfgeslepen is, waardoor er een spiegel afwerking wordt bereikt. De bekleding bestaat uit afzonderlijke leren panelen, 40 in aantal. Deze stoel kan aangekocht worden in verschillende kleuren, maar de meest favoriete kleuren zijn bruin en zwart.

Hoewel deze stoel massaproductie heeft, vereist het maken van deze stoel vakmanschap dat gekoppeld is met handgemaakt meesterwerk. De Barcelona stoel is een stuk van de beeldhouwkunst en wordt vaak teruggevonden in wachtkamers en foyers. Dit stuk van luxe meubilair kan wel wat kosten, maar is de moeite waard!

Geef een antwoord