Een grote trend op het gebied van raamdecoraties: plisségordijnen

Nu luxaflex en rolgordijnen inmiddels in ieder huishouden z’n plekje veroverd hebben, zijn we allen toe aan een nieuwe trend op het gebied van raamdecoraties. Gelukkig hoeven we daar niet lang op te wachten. De laatste jaren winnen de plisségordijnen namelijk ontzettend aan populariteit. Door de luxueuze uitstraling van dit type gordijn zijn ze erg gewild en is de kans groot dat we ze binnen de kortste keren in iedere woning terug kunnen vinden. Bij Cirluna.nl zien we dat er een toenemende vraag is naar plisségordijnen, maar dat er ook nog steeds veel mensen zijn die niet precies weten wat er precies mee bedoeld wordt. We leggen het je graag uit.

Zijn plisségordijnen iets voor jou?

Plisségordijnen bestaan uit een geplooid stuk lichtdoorlatend stof die je door middel van een rails over de lengte van je raam kunt uitvouwen. Door de lichte stof laat dit type gordijn genoeg daglicht door voor de dagelijkse bezigheden, maar geeft het je toch voldoende privacy. Hierdoor is het voor vele mensen het ideale type raamdecoratie. Ook erg handig: plisségordijnen kunnen op ieder type raam geplaatst worden. Of je nu een standaard raam, een dakraam of een kiepraam hebt. Er is door voor ieder wat wils. Bij Cirluna helpen we je graag bij het kiezen van het juiste type raamdecoratie. Surf gauw naar cirluna.nl voor meer informatie.

Plisségordijnen op maat

Nadat je hebt besloten plisségordijnen aan te schaffen, is het zaak te beslissen welk type gordijnen je het liefste wilt. In deze categorie zijn er namelijk twee verschillende systemen die je kunt kiezen. Het eerste systeem is het simpelste systeem en stelt je enkel in staat om het gordijn in en uit te vouwen. Het tweede systeem wordt ook wel plissegordijnen top down bottom up genoemd. Met behulp van dit systeem kan het gordijn, de naam zegt het eigenlijk al, ook van boven naar beneden ingeklapt worden. Zo kun je het gordijn precies op de gewenste hoogte stationeren.