Een wijnkoeler gebruiken of gewoon de koelkast?

Een wijnkoeler komen we in de beste restaurants tegen. Alleen we zien de koeler ook steeds vaker in huis liggen. Maar waarom maken we niet gewoon gebruik van de koelkast? Een wijnkoeler heeft een aantal voordelen vergeleken met de gewone koelkast. Daarnaast hoeft de koeler niet eens meer heel veel geld te kosten. Een simpele koeler heb je al in huis vanaf ‚ā¨ 8. Dit is een bedrag die iedere wijnliefhebber wel kan missen. Voor de kosten hoef je dus niet meer te twijfelen. Je twijfelt misschien alleen over het nut van de koeler. Wij hebben voor je uitgezocht wat de voordelen zijn vergeleken met een koelkast.

Nooit meer vergeten je wijn in de koelkast te leggen met een wijnkoeler

Elke wijnkoeler bestaat uit een koelelement. Het koelelement bewaar je voor minimaal 6 uur in de vriezer. Doordat het element bijna geen ruimte inneemt kan je deze standaard in de vriezer laten liggen. Als je onverwachts bezoekt krijgt of ineens zin krijgt in een witte wijn, dan pak je het koelelement uit de vriezer en stop je deze in de wijnkoeler. Doe de fles wijn in het koelsysteem en binnen 5 minuten is je wijn op de gewenste temperatuur. Je kan dus nooit meer de wijn vergeten zijn te koelen. Zodra je zin hebt in wijn pak je de koeler erbij en doe je een fles erin.

Hoe lang duurt koelen zonder wijnkoeler?

Een witte wijn drink je al snel op 10 a 12 graden. Het is wel een beetje afhankelijk van het soort wijn dat je drinkt. Sommige witte wijnen drink je nog koeler. Als je rode wijn drinkt dan dien je deze ook te koelen. Kamertemperatuur is namelijk een term die een eeuw geleden bedacht werd. De kamertemperatuur lag toen echter op 18 graden. Vandaag is een fles rode wijn al snel 20 of 21 graden. Door de fles even in de wijnkoeler te plaatsen heb je snel de gewenste temperatuur. Als je een witte wijn na 10 graden wil krijgen ben je al snel 3 uur bezig. Terwijl een wijnkoeler er 5 minuten over doet.

De koelkast is te koud voor je favoriete wijn

Een koelkast heeft een gemiddelde temperatuur tussen de 3 en 6 graden. De wijn in de koelkast laten liggen is ook niet bepaalt goed voor de wijn. De temperatuur daalt al snel te laag. Niet alleen te warme wijn is niet goed voor je favoriete wijn, maar ook te koud is niet goed voor de smaak. Als je de wijn te koud drinkt krijgen de zure de overhand. Daar gaat je zoete dessertwijn! Wij adviseren je om altijd een wijnkoeler te gebruiken voor het perfect koelen van de wijn. Eventueel kan je ook een wijnthermometer gebruiken om de temperatuur te controleren.
wijnkoeler