De juiste meubels voor een thuiswerkplek

Naarmate meer en meer mensen van huis uit gaan werken zijn velen daarvan dan efficiĆ«nter. Dat komt omdat ze minder afleiding, minder pendelstress, minder lawaai ervaren, een meer persoonlijke ruimte gebruiken en – het allerbelangrijkste – meer comfortabele kleding dragen. De hele dag in pyjama’s.

Even afgezien daarvan, zijn er meubels en apparaten die je helpen productief te zijn en te blijven als je thuis werkt. De inrichting van je thuiswerkplek moet er voor zorgen dat je meer en beter werkt.

Hoe kies je de juiste meubels voor je thuiskantoor?

De eerste stap in het bouwen van een comfortabel kantoor is het verkrijgen van comfortabele meubilair. Het is de bedoeling dat je langere tijd achter je bureau zit, dat is je werkplek, de juiste meubels en apparatuur kan het verschil maken in het verbeteren van de productiviteit en het comfort.

Zorg voor een goede kantoorstoel

Een comfortabele stoel is het hart van een thuiskantoor. Je zult er bijna de helft van de dag op zitten. Investeren in een goede stoel zal een opmerkelijk verschil maken voor je thuiswerkplek. Om de juiste pasvorm te vinden, let je op de rugleuning, de steun voor de bovenbenen en de armleuningen. Denk ook goed na over het materiaal en de garanties.

Gebruik een tweede monitor

Een extra scherm maakt onder andere multi-tasking makkelijker en toegankelijker.
Als je niet van jongleren houdt, is een tweede monitor noodzakelijk. Voor de beste resultaten koop je hetzelfde model als de huidige installatie, zodat je dezelfde ervaring hebt.

Vergeet de muizen en toetsenborden niet

De bescheiden muis en het toetsenbord worden vaak genegeerd voor grotere, flitsende apparatuur. Maar ze zijn belangrijk en kunnen de productiviteit en het comfort sterk verbeteren.
Probeer mechanische toetsenborden te gebruiken. Deze hebben mechanische, klikkende toetsen en de geluiden helpen je bij het typen. Ze bieden daarmee een ongeƫvenaard typecomfort. Vooral schrijvers en programmeurs zijn er dol op.

De muis of muizen moeten goed in de hand liggen en groot genoeg zijn, voor een beter comfort.

Overweeg de aankoop van een staand bureau

Langdurig zitten is slecht voor de gezondheid. Een staand of verstelbaar bureau is dan je betere keuze.

Een staand bureau is een hoog bureau waar je staand aan werkt. Ze zijn dan ook meestal verstelbaar, van staand naar zittend werken is dan mogelijk. Daarbij zal een staand bureau de productiviteit, de focus en de gezondheid van je hart verbeteren.

Als je geen staand bureau wilt kopen, overweeg dan een bureau verlenger. Deze verlengers kunnen ook in hoogte worden versteld. Zo kun je van elk oppervlak een staand bureau maken.
Als je een thuiskantoor, een thuiswerkplek inricht kun je verschillende plaatsen uitproberen om de beste werkplek te vinden.

Volg de ergonomische regels

Minimaliseer de schade die het lang zitten aan je lichaam veroorzaakt, volg de ergonomische regels. Zorg voor een natuurlijke stand van je ledematen en voor niet te veel zwevende bewegingen.

Officetopper