Verschillen in internet aansluitingen

Internet als levensbehoefte

We kunnen bijna niet meer zonder internet. Een heel groot deel van onze informatiebehoefte halen we op verschillende manieren van internet. Maar ook op het gebied van entertainment en vermaak zijn we vaak afhankelijk van internet. Daarom willen we graag altijd en overal gebruik maken van het wereldwijde web. De grote ontwikkelingen op het gebied van draadloos internet heeft geresulteerd in een WIFI netwerk waar we graag gebruik van maken. Vanzelfsprekend wil je thuis optimaal gebruik maken van de digitale verbindingen. De kunst is om er achter te komen welke verbinding het beste bij je past.

De ADSL verbinding

De eerste verbindingen met het internet verliepen via de krakerige geluiden van een modem via de reguliere telefoonlijn. Het duurde allemaal even voordat een verbinding was gelegd en het dataverkeer leek op een dagelijkse file op de A1. Later kwam de ADSL verbinding. Door deze technieken kon sneller verbinding worden gemaakt en werden de datapakketten in een groter tempo verstuurd. Dit allemaal nog via de bestaande telefoonlijn.

De kabel verbinding

De volgende grote stap werd gezet met de dataverbinding met internet via de kabel. Deze kabel infrastructuur moest speciaal worden aangelegd en mede daardoor waren de kosten hoog. De voordelen wogen echter zodanig op tegen de kosten dat in een rap tempo vrijwel iedereen gebruik ging maken van de kabel. Snellere verbindingen maar vooral meer ruimte om met meerdere apparaten thuis contact met het internet te maken.

De glasvezelontwikkeling

Door gebruik te maken met de glasvezeltechnieken konden aanbieders een nog veel sneller internet aanbieden. Je kunt je voorstellen dat het internet voor steeds meer zaken werd gebruikt, denk bijvoorbeeld ook aan het signaal voor televisie, en dat er meer snelheid en ruimte nodig was. Momenteel is glasvezel de meest geavanceerde techniek voor een snelle internetverbinding.

Welke verbinding past bij mij?

Die vraag moet je jezelf altijd stellen als je op zoek bent naar een goede internetaansluiting, op de site vergelijkuwvastelasten.nl staan ook nog een aantal goede tips. Daarnaast zijn er een aantal zaken die je moet afwegen om een goede keuze te maken:

– Is een bepaalde soort verbinding voor mijn huisadres beschikbaar?
– Ben ik op zoek naar een alles in 1 aansluiting?
– Wat is mijn internetgebruik per maand?
– In hoeverre ben ik voor bepaalde zaken afhankelijk van een internetaansluiting?

Internetaansluitingen vergelijken

Via allerlei vergelijkingstests kun je precies zien welke aansluiting het beste bij je past. Dat kan bijvoorbeeld op vergelijkingssites zoals internetbellentelevisie.nl. Door de bovenstaande vragen te beantwoorden zul je ook merken dat je bij bepaalde aanbieders (providers) fikse kortingen kunt bedingen. Die kortingen kunnen oplopen tot wel € 200,00 per jaar.