Pimp je badkamervloer eens op een andere manier

Je wilt wel eens wat anders dan die standaard tegelvloer in de badkamer en dus stap je nietsvermoedend de showroom in van een gietvloerbedrijf. Daar ontvouwt zich een groot assortiment gietvloeren, met diverse oppervlaktestructuren en kleuren, van een betonlook tot een lichtgroene tint die niet zou misstaan op de vloer van een biologische slagerij. De gietvloer applicateur begint gelijk te orakelen over het nieuwste van het nieuwste, een design gietvloer die bij uitstek geschikt is voor sanitaire ruimten omdat de vloer wordt voorzien van een watervaste coating. Maar je wilt meer. Je wilt eigenlijk je badkamervloer geheel op basis van je eigen idee├źn vormgeven, het liefst nog met een paar fraaie ornamenten in de hoeken, een paar waterdruppels misschien of een paar grappige voetstapjes. Net zoals je de muren van de slaapkamer ook kan versieren met stickers of afbeeldingen zodat er een paar leuke details op de muur te zien zijn.

De gietvloerapplicateur is niet verbaasd, want deze vraag wordt hem wel vaker gesteld. Het is inderdaad mogelijk om onder de uiteindelijke coating prints in de vloer op te nemen. Het komt al voor in showrooms en winkels waar logo’s in de gietvloer worden opgenomen. Je kan ook zelfs je badkamervloer in verschillende gietvloerkleuren laten aanleggen. Maar hoe de vloerverwarming opnemen onder de gietvloer? En is een gietvloer de juiste afwerking om de warmte te verspreiden? Daar heeft de gietvloerapplicateur ook over nagedacht. Simpel gesteld, wil je de vloer van top tot teen renoveren dan zal je de bestaande vloer moeten openbreken om het vloerverwarmingsysteem aan te brengen. Voor zo’n pakket moet je toch zeker 4 tot 5 centimeter incalculeren en als er al een zandcement vloertje ligt, reken er dan maar op dat de vloer grondig moet worden gesloopt. En dan is natuurlijk ook nog de vraag of je bestaande CV geschikt is voor het leveren van die extra capaciteit.

De badkamervloer pimpen doen we dan maar alleen esthetisch. De douche kan ook gelijk worden meegenomen en de afvoeren blijven gewoon zitten waar ze zitten. Dan een nog andere aardig aspect van zo’n design badkamervloer, je hebt geen voegen meer om schoon te schrobben, je kan gewoon een dweil pakken en in een minuut de vloer grondig schoon maken. En wat betreft kleurkeuze, je kan het niet gek genoeg bedenken of de kleur is geheel op basis van je eigen wensen in te vullen. Van krijtwit tot een mooie grijstint of juist een warme pasteltint, alles is mogelijk!