Dakkapel – Dakkapel Uden

Dakkapel – Dakkapel Uden

Als onze woning te klein wordt dan denken we vaak al snel aan verhuizen. Terwijl verhuizen helemaal niet nodig is. Vaak kan je de huidige ruimte die je hebt al snel flink verbreden. Eén van de mogelijkheden om een woning te verbreden is door gebruik te maken van een dakkapel. Met een dakkapel kan je binnen een dag een woning een stuk groter maken. Vooral de schuine kanten in een woning kunnen vakkundig opgelost worden door een dakkapel te plaatsen. Ineens kan een zolder omgetoverd worden tot een ruimte met twee slaapkamers. Je hebt er zo twee extra kamers bij met behulp van een dakkapel. Als je besluit om hiervoor te gaan dan is het belangrijk om te overwegen wat voor een soort model je wil gaan plaatsen.

Houten dakkapel of een kunststof dakkapel Uden?

Als je een Dakkapel Uden gaat plaatsen dan is de eerste keuze vaak hout of kunststof. Beide worden prefab gemaakt voordat ze geplaatst worden op je woning. Qua tijd maakt het dus helemaal niets uit, maar wel qua kosten. Een kunststof dakkapel is vaak al snel € 1.000 duurder. Als je deze verschillen hoort dan denk je er al snel over na om hout te nemen. Toch zit er wel een minpuntje aan een houten dakkapel. Deze variant dient namelijk onderhouden te worden. Een simpele ladder er tegenaan en schilderen is vaak geen optie. Je dient één keer in de zoveel tijd een schildersbedrijf in te huren om je dakkapel goed te onderhouden. Zij kunnen met een hoogwerker het dakkapel schilderen en behandelen. Dit kost veel extra geld terwijl je kunststof van binnenuit vaak kan schoonmaken en dit is alles. Door de jaren heen heb je kunststof al snel terugverdiend en dankzij de houtlook lijkt het sprekend op een houten dakkapel.

Zonwering of geen zonwering

Een dakkapel zorgt direct voor meer zonlicht op zolder, maar dus ook automatisch voor een stukje extra warmte. Het kan dus slim zijn om zonwering te plaatsen om zo de zon buiten de zolder te houden. Met behulp van rolluiken zorg je er ook voor dat je s’ochtends vroeg niet te snel wakker wordt van het zonlicht. Natuurlijk zijn er naast rolluiken nog diverse andere mogelijkheden die je kan bespreken. Vaak kunnen ze prefab geïnstalleerd worden zodat ze ook direct klaar zijn voor gebruik na installatie.

Afwerking van binnen met een Dakkapel Uden

Als je een Dakkapel Uden laat plaatsen dan kan je ervoor kiezen om zelf de binnenzijde af te werken of dit direct te laten doen. Het voordeel van een dakkapel van binnenuit laten afwerken is vooral dat je maar één bedrijf hoeft aan te schrijven. Je hoeft dus niet meerdere bedrijven te benaderen en je weet direct wat je exact kwijt bent om een nieuw dakkapel te plaatsen.