Voordelig je huis opknappen – 6 praktische tips

Voordelig je huis opknappen – 6 praktische tips

Met weinig geld en veel inzet kun je je huis goedkoop opknappen. Zoek je naar manieren om goedkoop je woning op te knappen of te renoveren? Er zijn diverse opties mogelijk om hiermee aan de slag te gaan. Wij hebben een aantal tips voor je verzameld die je hierbij kunnen helpen.

1. Maak gebruik van het lage BTW-taief
Als je slim bent, knap je je huis nog voor 1 juli 2015 op. Tot die tijd geldt namelijk het lage BTW-tarief van 6 procent. Dit betekent dat je kunt profiteren van fikse korting op de arbeidskosten voor een renovatie of verbouwing aan je woning. Na 1 juli 2015 wordt het BTW-tarief weer verhoogd naar 21 procent.

2. Repareer wat stuk is, in plaats van iets nieuws te kopen
Als iets stuk gaat, ben je geneigd om het te vervangen door iets nieuws. Het is vaak goedkoper om iets op te knappen, dan direct iets nieuws te kopen. Dit is zeker van toepassing als je een beperkt budget hebt. Maak een lijstje met klusjes die moeten gebeuren en ga direct aan de slag.

3. Schakel een vriend in als klusser
Ben je zelf niet zo handig? Schakel dan een vriend in als klusser. Hiermee bespaar je op arbeidskosten die je anders aan een bedrijf zou moeten betalen. Een vriend hoeft er waarschijnlijk niet het volle pond voor, dus je kunt hem ook trakteren op een lekker etentje.

4. Duurzame verlichting
Het is slim je verlichting eens onder de loep te nemen. De energienota is vaak een dure rekening en je kunt hier vaak flink op besparen. Kies bijvoorbeeld voor duurzame LED verlichting. Dit is misschien een forse investering, maar op de lange termijn bespaar je hiermee fors op je energieverbruik.

5. Met korting producten bestellen bij VidaXL
VidaXL is het online warenhuis voor je huis en tuin. Door gebruik te maken van een VidaXL kortingscode, kun je voor minder geld meer artikelen in huis halen. Bij een verbouwing komt dit natuurlijk goed van pas. Wat dacht je bijvoorbeeld van nieuwe meubels voor in huis of producten voor in de badkamer? Je kunt je ook inschrijven voor de nieuwsbrief en daardoor korting krijgen op je aankoop.

6. Breng een bezoek aan de Kringloopwinkel
Je kunt voordelig meubels of accessoires aanschaffen door een bezoek te brengen aan de Kringloopwinkel. Leuk of mooi hoeft niet altijd nieuw te zijn. Voor slechts enkele tientjes, kun je je huis op originele wijze aankleden. Kijk ook eens op Marktplaats, hier kun je het vaak ook goed treffen.

Kortom, genoeg tips die je helpen bij het voordelig opknappen van je huis. Ga direct aan de slag en ontdek hoe mooi jouw woning kan worden!