Zaken om aan te denken bij het plaatsen van een bamboe schutting

Zit je eraan te denken om tijdens de tuinverbouwing,wat betreft schutting, eens wat anders te doen dan de standaard hardhout schutting? Heb je wel eens gedacht aan een bamboe schutting? Ja? Goed zo. Weet je ook waar je allemaal aan moet denken als je een bamboe schutting wil plaatsen? Nee? Geen probleem, in dit blog lees je waar je zoal aan moet denken bij het plaatsen van een mooie bamboe schutting.

Wat is bamboe precies?

Veel mensen denken van bamboe een boom is. Toch is dit niet waar. Bamboe is een grassoort. De stengels van deze grassoort verhouten als het ware, waardoor het lijkt alsof het een boom is. Sommige bamboesoorten worden wel dertig meter hoog. Het heeft een oosterse uitstraling (duh) en een hardheid die vergelijkbaar is met eikenhout. Bovendien krimpt bamboe bijna niet. Met andere woorden, perfect voor jouw nieuwe tuin. 

Hoe komt bamboe in je tuin eruit te zien?

De meeste tuinen die bamboestengels hebben, hebben onbewerkte bamboestengels. Van dikkere stammen worden schuttingen gemaakt, maar ook banken, tafels of zelfs tuinhuisjes gemaakt. Het is dus goed mogelijk om jouw hele tuin te ‘’verbamboeën’’.

Wanneer je deze stengels strak naast elkaar zet, creëer je als het ware een natuurlijke grens. Met bindtouw of strakke elastieken zet je de stengels goed vast. Of gebruik verzonken liggers, dat ziet er een stuk mooier uit. Het is bovendien het beste om je bamboe schutting niet zelf te plaatsen, maar dit te laten doen door een professional. 

Bamboe wordt door verhitting en enorm hoge druk ook verwerkt tot andere decoratie. Denk bijvoorbeeld aan planten. Het zal niet heel lang meer duren voordat een terras gemaakt van bamboe in de tuin ligt. Deze zal niet te onderscheiden zijn van een ‘’gewoon’’ houten terras.

Het onderhouden van een bamboe schutting

Aangezien bamboe een natuurlijk product is, is het op den duur wel noodzakelijk om wat onderhoud uit te voeren. Na verloop van tijd zal de kleur van jouw bamboe schutting vervagen, het wordt grijzer. Dit ziet er ook heel erg mooi uit, maar het gaat wel ten koste van de duurzaamheid. Zeker wanneer de schutting vaak in contact komt met water. 

Wanneer je de originele kleur wil behouden en de duurzaamheid in tact houden, dan is het verstandig om de bamboe te behandelen met een speciale olie of lak. Zo zorg je ervoor dat de schutting weer jaren meegaat.