Verschillende vloersoorten

Tegenwoordig kan je tijdens het inrichten van een woning keuze maken uit enorm veel verschillende soorten vloerbedekking met ieder zijn eigen voor- en nadelen. Voor veel mensen is deze keuze dan ook enorm lastig. Om je een beetje inspiratie te geven, heb ik in dit artikel een aantal vloersoorten uitgewerkt.

Houten vloeren

De massief houten vloeren zijn de bekendste vloeren die er zijn. De vloersoort is geliefd door zijn unieke uitstraling. De vloeren zijn enorm mooi en passen goed in elke huisstijl. Het nadeel van houten vloeren is echter wel dat ze niet tegen vocht en vloerverwarming kunnen.

PVC vloeren

De mooie PVC vloeren worden gezien als de namaak versie van de houten vloeren. PVC is geen natuurproduct en hierdoor kent de vloeren wat extra voordelen. Zo zijn ze enorm hygiƫnisch, stevig en ook nog is waterafstotend.

Tapijt

Tapijtvloeren voelen enorm warm aan onder je voeten. Het is een zachte ondergrond en dus ideaal voor woningen met kleine kinderen of ouderen. Echter is de vloersoort wel moeilijk schoon te maken, waardoor het een minder geschikte vloer is voor woningen met huisdieren.

Tegelvloeren

Ook kan je er voor kiezen om een tegelvloer aan te leggen. Tegelvloeren zijn de ideale vloeren voor de moderne huisstijl. Naast dat ze er enorm mooi uitzien, zijn ze ook nog is makkelijk schoon te maken. Ze kunnen in de winter wel koud aanvoelen, maar gelukkig kan zijn de vloeren geschikt voor vloerverwarming.