Tips voor als je een beton cire vloer wilt aanschaffen

Ben jij net verhuisd naar een nieuw huis? Dan wil je natuurlijk dat alles perfect is, van het plafond tot aan de vloer. Als je op zoek bent naar een stoere, robuuste vloer die makkelijk is in onderhoud dan is een mooie beton cire vloer misschien wel iets voor jou. In deze blog geven we je vijf tips voor als je een beton cire vloer wilt kopen.

Kies een goede kleur

Een beton cire vloer is verkrijgbaar in maar liefst 40 verschillende kleuren. Hiermee kun je precies de look creƫren die jij wilt. Ga je voor een lichte kleur of juist een donkere kleur? Of liever een kleur met een stoere betonlook? Het is belangrijk dat je een goede kleur kiest die past bij de rest van je interieur. Leg wat kleurstalen bij de meubels en accessoires die je al hebt om te kijken welke kleur het beste past.

Zorg voor een goede voorbereiding

Een beton cire vloer is een dunne stuclaag die op de bestaande vloer wordt aangebracht. Het is belangrijk dat deze vloer goed vlak en schoon is voordat de beton cire wordt aangebracht. Zorg er daarom voor dat de vloer goed schoon is en dat eventuele beschadigingen gerepareerd zijn. Een goede voorbereiding zorgt voor een mooi eindresultaat.

Laat de vloer aanbrengen door een vakman

Een beton cire vloer is niet zomaar iets wat je zelf even aan kunt brengen. Het is een secuur werkje dat het beste gedaan kan worden door een vakman. Een vakman weet precies welke materialen er gebruikt moeten worden en hoe de vloer aangebracht dient te worden. Hierdoor ben je verzekerd van een mooi eindresultaat waar je jarenlang van kunt genieten.

Kies voor goede bescherming

Een beton cire vloer is heel sterk en duurzaam, maar heeft nog wel bescherming nodig. Gelukkig kun je dit makkelijk regelen met een speciale coating die je over de vloer aanbrengt. Hierdoor wordt de vloer beschermd tegen krassen en andere beschadigingen. Ook is er een speciale wax verkrijgbaar om de vloer extra te beschermen tegen vocht en vuil.

Onderhoud de vloer goed

Een beton cire vloer is makkelijk in onderhoud en neemt weinig tijd in beslag. Stofzuig en dweil de vloer regelmatig en gebruik daarbij bij voorkeur een neutraal schoonmaakmiddel. Zorg er ook voor dat je geen agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt, deze kunnen de vloer beschadigen.

Samenvatting 

Een beton cire vloer is een echte eyecatcher in je huis. Het is dan ook geen wonder dat steeds meer mensen kiezen voor deze stoere en robuuste vloer. Met deze vijf tips ben je goed voorbereid op het kopen van een beton cire vloer. Kies een goede kleur, zorg voor een goede voorbereiding, laat de vloer aanbrengen door een vakman, kies voor goede bescherming en onderhoud de vloer goed. Zo kun jij nog jaren genieten van jouw beton cire vloer.

Bron: https://www.coatingvloer.nl/