Je slaapkamer inrichten

Je slaapkamer inrichten

Wanneer je je slaapkamer gaat veranderen is het slim om van te voren eens te kijken waar de elektriciteitsvoorzieningen zitten zodat je hier misschien bij het plaatsen van bijvoorbeeld lampen en eventueel de televisie.

Het bed

Je kunt ook je bij het decoreren van je slaapkamer gebruik maken van je bed! Het opmaken van je bed zorgt er al voor dat je slaapkamer er netjes en serener uit komt te zien. Wanneer je ook je bed dan mooi opmaakt met bijvoorbeeld een bijbehorende sprei en mooie kussens kun je van de bed echte een eycatcher maken, logisch vaak want je bed is toch wel het belangrijkste onderdeel van de slaapkamer. Een mooi boxspring of een leuke ledikant kan van grote invloed zijn op de stijl van je slaapkamer. Zorg er in ieder geval wel voor dat je slaapkamerbed aan beide kanten instapbaar is, zet deze dus niet in een hoek of tegen een wand. Wanneer je een wat kleinere slaapkamer hebt kun je zorgen voor opslagruimte onder je bed, op die manier kun je wat kleinere spullen opbergen zonder dat deze zorgen voor een drukke slaapkamer.

Kleur in de slaapkamer

Wanneer je je slaapkamer gaat inrichten zal je zeker ontdekken dat de mogelijkheden, alleen al wat betreft kleur, eindeloos zijn. Toch is het kleurgebruik in je slaapkamer misschien wel het belangrijkste van je gehele woning. Wanneer het onrustige kleuren heeft kan dit zelfs zorgen voor slecht slapen en onvoldoende nachtrust. Hoe pak je dit nou op? Hoe zorg je er voor dat je slaapkamer rust uitstraalt?

Kleuren hebben een psychologische werking, zo wekt rood agressie op en werkt blauw juist rustgevend. Vaak is het gebruik van basis-en natuurlijke tinten in de slaapkamer het beste, ook afhankelijk van de opstelling, grootte en sfeer in de slaapkamer. De kleur kan in ieder geval ook voor een groot deel van de stijl zorgen in de slaapkamer. Het belangrijkste is in ieder geval dat jij je prettig voelt in je slaapkamer en een kleur roept bij iedereen een ander gevoel op, kleur is dus erg persoonlijk. Zorg er in je slaapkamer in ieder geval voor dat je enkele natuurlijke tinten hebt met een paar kleuraccenten, gebruikt niet teveel kleur en patronen door elkaar maar hou het juist rustig.

Nog twee tips bij het inrichten van je slaapkamer

– Wanneer je je slaapkamer gaat veranderen is het slim om van te voren eens te kijken waar de elektriciteitsvoorzieningen zitten zodat je hier misschien bij het plaatsen van bijvoorbeeld lampen en eventueel de televisie.

– Probeer er voor te zorgen dat de deur van je slaapkamer naar de buitenkant open draait en niet in je slaapkamer komt, wanneer je een kleine slaapkamer hebt kan dit voor een stuk gemak zorgen. Ook kastdeuren kun je het beste vervangen door schuifdeuren of door harmonicadeuren. Tegenwoordig heb je erg veel mooie zweefdeurkasten op de markt die ideaal zijn voor in de slaapkamer.

Geef een antwoord