Het verschil tussen halogeen en ledverlichting: wat elke ondernemer moet weten

Halogeenverlichting is een type verlichting dat veel gebruikt wordt in kantoren en winkels. Het werkt door een halogeengas samen te persen in een kleine glazen buis. In die buis zit een gloeidraad die oplicht als er stroom doorheen gaat. Door de hoge druk en temperatuur in de buis geeft de gloeidraad een helder licht. Dit soort verlichting staat bekend om zijn helderheid en de mogelijkheid om grote ruimtes te verlichten. Een nadeel is echter dat halogeenlampen veel energie verbruiken en warmte produceren. Veel bedrijven kiezen tegenwoordig voor Led TL Verlichting vanwege de lagere energiekosten en langere levensduur. Halogeenlampen moeten vaker vervangen worden dan ledlampen, wat extra kosten met zich meebrengt.

Hoe ledverlichting werkt

Ledverlichting, kort voor light-emitting diode, is een moderne vorm van verlichting die in de jaren zestig werd uitgevonden. In plaats van een gloeidraad gebruiken ledlampen halfgeleiders om licht te produceren. Wanneer elektrische stroom door deze halfgeleiders gaat, geven ze licht. Het maakt ledlampen energiezuiniger en duurzamer dan traditionele verlichtingsmethoden. Ledlampen worden niet heet zoals halogeenlampen, wat ze veiliger maakt in gebruik. Ze hebben ook een langere levensduur, wat betekent dat ze minder vaak vervangen hoeven te worden. Daarom zijn ze een aantrekkelijke optie voor bedrijven die willen besparen op energie- en onderhoudskosten. Ledverlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren en helderheden, waardoor ze aanpasbaar zijn voor verschillende toepassingen en sferen.

Switchen naar led is slim

Voor bedrijven is de overstap van halogeen naar ledverlichting een slimme keuze. De initiƫle investering in ledverlichting kan hoger zijn dan die in halogeenlampen, maar de besparingen op lange termijn maken dit meer dan goed. Ledlampen verbruiken tot 80% minder energie dan halogeenlampen, wat leidt tot aanzienlijke besparingen op de energierekening. Bovendien gaan ze veel langer mee, wat betekent dat de kosten voor vervanging en onderhoud aanzienlijk lager zijn. Voor bedrijven die milieubewust willen zijn, is ledverlichting ook een goede keuze. Het verlaagt de CO2-voetafdruk van een bedrijf aanzienlijk. Door te kiezen voor Led TL als verlichtingsoptie, kunnen bedrijven hun operationele kosten verlagen en tegelijkertijd een positieve impact hebben op het milieu.