Comfort en stijlvolle stoelen

De stoel om te loungen

Een plek om te zitten is van ongekende waarde overal waar we naartoe gaan. Of het een onbekende plek is, een bestemming of je eigen woning is, een stoel is een essentieel meubelstuk. Vandaag de dag is het level van comfort bij stoelen hoog en kun je het zo comfortabel maken als je wilt. Zo kun je wegdromen in een luxe opsta stoel of na een lange werkdag bijkomen in een lounge chair van leder. Er zijn genoeg opties om aan te schaffen in je huis en genoeg aanbieders waaronder meubelzorg, IKEA of andere meubelspecialisten die de nodige comfort in huis hebben. 

De meest recente stoelen trends

Er zijn door de jaren heen een flink aantal ontwikkelingen geweest op het gebied van comfortabele en stijlvolle stoelen. Met comfort op de eerste plaats, is vandaag de dag de unieke stoel, industriële stoel, moderne stoel en strakke stoel een trend geworden die terug is te vinden in verschillende huizen. De bovengenoemde stoeltypen gaan meestal gepaard met een flinke behuizing van leer of zachte stof. Een andere stof die is gestegen in populariteit onder de comfortstoelen is de teddy stof. Deze stof kom je ook tegen op banken, kussens en fauteuils. De teddy stof is zo zacht als een knuffelbeer en geeft direct een warme uitstraling aan de kamer waarin je het neerzet. Dit betekent ook dat je een stoel van teddy stof kunt combineren met koudere elementen in je kamer. 

Een andere trend die zich voordoet tegenwoordig is het hebben van comfortabele of stijlvolle stoelen die duurzaam zijn. De duurzame trend is een wereldwijde ontwikkeling en duurzame producten zijn overal om ons heen te vinden. Zo ook met de stoelen. Er is een grote hoeveelheid aan stijlvolle en comfortabele stoelen die bestaan uit duurzame materialen of materiaal dat gerecycled is. 

Naast duurzaamheid en nieuw materiaal is de wereldse stijl een trend voor lounge stoelen die stijlvol en comfortabel zijn. Met een wereldse stijl wordt bedoeld dat een kamer bestaat uit een gecombineerde samenstelling van meubels met een verschillende landelijke stijl. Om deze reden wordt het steeds aangenamer om stoelen met een identieke landelijke stijl in huis te halen. Denk hierbij aan een fauteuil beïnvloed door de Japanse, Zweedse, Zuid-Afrikaanse of Peruaanse cultuur en esthetiek. 

Loungen kan overal

Wie denkt dat een loungestoel of stijlvolle stoel alleen binnenshuis geplaatst kan worden komt bedrogen uit. Comfortabele en stijlvolle stoelen zijn namelijk niet alleen meer voor de woonkamer maar ook voor in de tuin. Het aantal loungestoelen en volledige loungesets voor in de tuin is in de afgelopen jaren flink toegenomen. Het is namelijk bij mooi weer een goed initiatief om in de tuin te relaxen. Daarbij is de vraag hoog naar een meubelstuk voor in de tuin dat tussen de gewone tuinstoel en een stretcher zit. De ultieme tussenoplossing hiervoor is de loungestoel die voor de tuin beschikbaar is. Deze tuinstoel bestaat meestal uit een combinatie van hout, riet en kussens van stof die je van de stoel kunt afhalen. Deze tuinstoelen kunnen als losse stoelen of als lounge set worden aangeboden. Met het groeiende aanbod is de stijl van tuin lounge stoelen ook veelzijdiger geworden. Je kunt daarom met een gerust hart lounge stoelen kopen die bij je gehele huisstijl passen en zowel binnen als buiten stoelen hebben die comfortabel en stijlvol zijn.