Vochtbestrijding: kosten en info

Vochtproblemen, niemand wil het, maar het kan toch elk moment gebeuren. Wanneer je last hebt van vochtproblemen, moet je een specialist inschakelen voor vochtbestrijding. Benieuwd hoe dat gebeurd? Hieronder lees je alles over vochtbestrijding en de kosten daarvan.

Vocht bestrijden: wanneer is het nodig?

Vochtbestrijding is nodig wanneer je last hebt van vochtproblemen. Maar het is niet altijd even duidelijk wanneer dat precies is. Sommige vochtproblemen beginnen mild en zijn daarom lastiger te vinden. Toch is het belangrijk er zo snel mogelijk bij te zijn:

Vochtproblemen kun je herkennen aan:

  • Vochtplekken of witte aanslag op de muren of het plafond
  • Schimmelvlekken op de muren of het plafond
  • Terugkerende problemen met je gezondheid
  • Ongedierte in je woning
  • Een muffe geur op een specifieke plek

Let dus goed op de bovenstaande punten. Zie je ergens een vochtvlek? Schakel dan meteen een vochtspecialist in. Dat doe je bijvoorbeeld bij De Jong BV.

Methodes voor vochtbestrijding

Voor het bestrijden van vocht zijn er verschillende methodes. Elke methode is voor een ander vochtprobleem.

Je kunt bijvoorbeeld de muren injecteren of onderkappen. Dit doe je wanneer je last hebt van optrekkend vocht. Dit is grondwater dat via metselwerk in de muren trekt.

Het impregneren van muren wordt gedaan bij doorslaand vocht. De muren krijgen dan een speciale coating die de muren vochtwerend maakt. Het zorgt ook dat de muren schoon blijven.

Voor het bestrijden van condensatievocht kies je voor een ventilatiesysteem. Je kunt de ramen open houden, maar in de winter is dit niet prettig. Een mechanisch ventilatiesysteem is dan de beste oplossing.

Wat kost vochtbestrijding?

De prijs voor vochtbestrijding verschilt per methode. De muren impregneren kost gemiddeld €8,- tot €12,- per vierkante meter. Het injecteren van muren kan al vanaf €100,- per meter. Voor het onderkappen betaal je gemiddeld €100,- per strekkend meter. Een ventilatiesysteem kan al worden aangebracht voor €40,-, bijvoorbeeld in je ramen, maar voor een mechanisch systeem kan dit oplopen tot €1.500,-.

Hieronder lees je de prijzen nogmaals terug in een handig overzicht. 

Methode voor vochtbestrijdingGemiddelde kosten
Impregneren€8,- tot €12,- per m²
Injecterenvanaf €100,- per meter
Onderkappenvanaf €100,- per strekkende meter
Ventilatie€40,- tot €1.500,-