Tuinscherm – Tuinafscheiding

Tuinscherm – Tuinafscheiding

Als je opzoek bent naar een nieuwe tuinafscheiding in je tuin dan kom je heel wat verschillende mogelijkheden tegen. Je kan een tuinafscheiding op verschillende manieren indelen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een robuust tuinscherm of misschien toch een meer natuurlijke tuinafscheiding. Het is allemaal mogelijk het is alleen de vraag wat je zelf graag wil in je eigen tuin. Ben je meer van een natuurlijke look of wil je echt een houtlook? Of ga je juist meer richting de moderne kant zoals een betonschutting nu echt helemaal hip is. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan het vinden voor in je eigen tuin.

Een blijvend groene tuinafscheiding met speciale tuinschermen

Een haag als tuinafscheiding daar zijn veel woningeigenaren wel een grote voorstander van. Het voordeel van een haag is dat je soms wel minder doorkijk hebt dan bij een schutting. Het nadeel is dat je de haag moet onderhouden, maar dat deze wel een stuk hoger mag groeien dan een normale erfafscheiding. Je hebt dan namelijk te maken met bepaalde regels waar je jezelf aan moet houden. Kies je voor een groene erfafscheiding? Dan mag deze gewoon doorgroeien alleen het nadeel is wel dat het wel even kan duren voordat je echt een mooie groene afscheiding hebt. Een oplossing is om te kiezen voor een betongaasschutting met hedra’s. Deze kan je er zelf tegen aanplanten, maar je kan ook kiezen voor een kant en klaar model. Je hoeft zo niet te wachten tot de hedra uitgegroeid om de afscheiding dicht te krijgen.

Tuinscherm combineren met beton voor een moderne uitstraling

De trend van dit moment in de moderne tuin is absoluut een stoer tuinscherm met een betonnen paal onderaan en er tussenin. In plaats van houten palen kies je voor beton om een meer moderne look te creëren in je achtertuin. Vooral moderne tuinen worden hiermee gecombineerd. In plaats van een normale betonnen paal onderaan wordt er soms ook voor een plaat gekozen. Deze plaat kan bestaan uit een soort look a like gemetseld natuurstenen muurtje. Het geeft de betonschutting een net iets andere uitstraling, maar wel een originele look.

Onderhoudsvrije tuinscherm

Ben je niet zo van het lakken van tuinschermen of het snoeien van je natuurlijke tuinafscheiding? Je kan dan ook voor een tuinscherm kiezen dat onderhoudsvrij is. Denk bijvoorbeeld aan een composiet tuinscherm. Dit tuinscherm is robuust en heeft absoluut geen onderhoud nodig. Je schutting gaat zo echt nog jaren mee zonder dat er een kleurverschil zichtbaar is of het hout begint te werken. Het is misschien geen natuurlijke look, maar wel een prima oplossing als je echt een tuin wil waar geen onderhoud aan nodig is. Je kan zo je tuin een tuinscherm geven zonder dat je hier later nog werk aan hebt.