Bouw & Sierbeton

Beton is een materiaal waar je niet omheen kunt, al is het maar voor de fundering van je huis. Uiteraard; functioneel als bouwmateriaal is het eindeloos toepasbaar (neem alleen al het gebruik van betonpoeren), maar beton -gebruikt voor decoratieve doeleinden- was jarenlang uit de gradatie. Begin jaren 80 werden nog vele kantoorpanden en woningen volledig uit beton opgetrokken (een excellent voorbeeld hiervan is het Shell gebouw aan het Hofplein in Rotterdam, en de hierbij gepaarde winkels aan de voet van het pand, welke inmiddels grotendeels afgebroken zijn).

Architectuur is bijzonder aan tijdsbeelden en mode onderhevig, waardoor er vele spiegel-ruiten kantoorkolossen verschenen in de jaren 90 (met als fundering beton uiteraard) en nog een decennium later, begin jaren ’00, lag de nadruk op marmeren bekleding van gebouwen. Maar nu is beton weer helemaal terug van weggeweest. Zij het niet als bekleding van gebouwen, maar als praktisch en decoratief element.

Praktisch & decoratief Beton

Met de komst van het “industriële interieur” -een trend die circa 10 jaar geleden ontstond in Nederland- kun je niet meer om praktisch en decoratief beton heen. Binnen het industriële interieur vind je veel metaal, hout en beton terug. Een betonvloer sluit hier bijvoorbeeld naadloos bij aan, maar ook beton meubelen. Keukens en kasten, gemaakt van resthout, en overige design meubelen waar metaal in verwerkt is, zorgen voor een ultiem industrieel interieur.

Op de website Betondingen.nl kun o.a. je eindeloos shoppen voor betonnen tuinaccessoires.