Schone gevels

Als je in een al wat oudere woning woont dan worden de gevels vies. Om je huis te pimpen zou je de gevels kunnen laten reinigen. Zo krijgt je huis weer een frisse uitstraling.

En niet alleen voor de uitstraling van je huis kan het nodig zijn om de gevels aan te laten pakken.

Vocht
Als de gevels van de woning niet goed onderhouden worden dan verliezen ze de bescherming tegen vocht, zon en wind. Als er vocht de gevels in kan trekken dan zal je dit gaan merken aan de stookkosten. Het zal dan meer energie kosten om de woning van binnen op temperatuur te houden.

Een ander gevolg van vocht in de muren is dat het ongedierte en insecten aantrekt.

Gevelreiniging

In Nederland zijn de meeste woningen van bakstenen gemaakt. Voor goed onderhoud is het nodig dat de gevel iedere 10 jaar wordt gereinigd.

Daarnaast zal eens in de 20 jaar een gevelbehandeling nodig zijn. Bij een gevelbehandeling moet je denken aan het verwijderen van de oude voegen en het opnieuw voegen van de gevel.

Kosten van gevelreiniging
De kosten van gevelreiniging zijn afhankelijk van het doel. Je kan bijvoorbeeld een stuk muur laten reinigen omdat deze vervuilt is met graffiti. Het kan ook nodig zijn om een gehele gevel te laten reinigen omdat deze vervuild is met mos en andere soorten begroeiing.

Afhankelijk van het doel van de gevelreiniging zal de prijs liggen rond de 5 euro per vierkante meter.

Als er een gevelrestauratie nodig is dan zullen de kosten hoger liggen. Bij een gevelrestauratie zullen de voegen eerst schoongemaakt moeten worden. Bij een gevelrestauratie zal het ook nodig zijn om een stijger te plaatsen.

De gevelreiniger is verbonden aan strenge regelgeving wat betreft de belasting van het milieu. Stof en vloeistoffen welke vrij komen bij de werkzaamheden zullen afgevoerd moeten worden. Deze strenge regelgeving heeft zo zijn invloed op de kosten. Voor een gevelrenovatie moet je rekenen op ongeveer 15 euro per vierkante meter.