Pimp die muur eens met opvallend stucwerk

Pimp die muur eens met opvallend stucwerk

Zin in een frisse look voor de muren binnenshuis? Stucwerk wordt in het algemeen niet gezien als een product waardoor men het ‘pimpniveau’ tot grote hoogte laat stijgen. En toch kan men met sommige decoratieve producten prima uit de voeten om de wanden glimmend, reflecterend, levendig en trendy te maken. Kortom, ook in decoratief stuc- en pleisterwerk bestaan er speciale producten voor iedereen die op een fraaie manier het interieur eens een flinke opknapbeurt geven. In deze bijdrage twee soorten stucwerk die hierbij kunnen helpen: ‘metallic putz'(1) en ‘granietpleister'(2).

Metallic Putz is een echte sierpleister en is bij sommige professionele stukadoorsbedrijven te verkrijgen in diverse metallic kleuren zoals antraciet, aluminium, goud en brons. Het mooiste is uiteraard om een wand te nemen die centraal is gelegen, met een passend meubel er tegen of een prachtige print of schilderij er tegenaan. Misschien een wand die de woonkamer scheidt van de keuken en waar de eettafel tegenaan staat. En voor dat koppel dat de slaapkamer extra glans wilt geven is een ‘metallic putz’ wand met daarop een metalen ornament zeker aan te raden. Dit type pleisterwerk gaat u uiteraard niet zelf aanbrengen. Het is behoorlijk arbeidsintensief om een echte mooie metallic wand te krijgen. Een foutje is zo gemaakt. Daar komt echt wat extra vakmanschap bij kijken. Een alternatief kan granietpleister zijn. Zoals het woord al zegt is dit een sierpleister met een zeer natuurlijke uitstraling. Granietpleisters zijn in allerlei kleuren en structuren te verkrijgen. Het beste is uiteraard om een stukadoorsbedrijf in de arm te nemen die de beschikking heeft over een flinke showroom. Daar kunt u wat staaltjes bekijken en de granietkleur en -structuur uitzoeken die precies past bij uw interieur.

Buitencategorie stukadoorsbedrijven

Bovenstaande decoratieve pleisters zult u moeten zoeken bij de echte vakman. Een stukadoor van de buitencategorie dus. Die niet eventjes van zijn hobby zijn beroep heeft gemaakt maar die pakweg zo’n twintig jaar ervaring heeft in ‘t vak. Waar vindt u ze? Niet alleen op internet natuurlijk want iedereen kan een website maken. Zoek naar de specialist met een showroom, met een aantal goede referenties en de juiste garantievoorwaarden. Het is even zoeken, maar het is het meer dan waard. Zeker als u de eerst komende 10 jaar tegen die wand moet aankijken.

Geef een antwoord