De kosten van een uitbouw

De uitbouw kosten kunnen hoog oplopen. Daarom is het belangrijk om je goed te verdiepen in de kosten die je kunt gaan maken wanneer je jouw huis wil gaan uitbouwen. Door jouw huis uit te bouwen, zul je extra ruimte creëren en zal jouw huis ook nog eens stijgen in de waarde. Perfect voor wanneer je besluit om het huis te verlaten en op zoek te gaan naar een nieuw huis. Ondanks deze voordelen dien jij je dus eerst goed te verdiepen in de kosten die jij kunt gaan maken. Begin met verdiepen door het verder lezen van dit artikel.

De bouwtekeningen en leges

Een uitbouw kent een aantal kosten. Zo heb je de kosten voor bouwtekeningen en de eventuele leges. De kosten voor een bouwtekeningen bedragen veel minder dan het uitbouwen zelf, maar het is wel iets waar je rekening mee moet houden. Een goede uitbouw is namelijk gebaseerd op goede bouwtekeningen. Wanneer je een slechte bouwtekening hebt, is de kans groot dat jouw uitbouw vele malen duurder wordt dan je had gepland. 

Naast de kosten van de bouwtekening kun je ook te maken krijgen met leges. Wanneer je een omgevingsvergunning nodig bent, dan zul je leges moeten betalen. Leges kun je zien als administratiekosten, die jouw gemeente verrekend om jouw aanvraag in behandeling te nemen. 

De materialen en arbeid

Verder zul je ook moeten betalen voor de materialen. De kosten van jouw materiaal zal zo’n 40% bedragen van het gehele bedrag dat jij dient te betalen. Dat is dus een redelijk groot deel. Zo zul je moeten betalen voor je vloer, behang, dakconstructie, daktegels en dergelijke dingen.

 Naast de kosten voor het materiaal dien je ook de arbeidskosten te betalen. De arbeidskosten kunnen ook al gauw zo’n 40% bedragen, afhankelijk van hoeveel mensen je inschakelt voor professioneel hulp.

Op deprefabriek.nl kun je gemakkelijk jouw kosten berekenen, zodat jij weet hoe je ervoor staat en hoeveel jij moet gaan betalen als je jouw huis wilt laten uitbouwen.