Wit laminaat in je huis

Het kiezen van een nieuwe vloer is voor iedereen een lastige taak. Er is zoveel keus, dat het bijna onmogelijk lijkt om voor jouw gevoel de juiste keuze te maken. Ik kwam na een lange tijd denken tot de beslissing om voor wit laminaat te gaan. Ik ben tot de dag van vandaag nog steeds blij met mijn keuze. Het is perfect om te combineren met andere kleuren. Wit laminaat heeft veel voordelen ten opzichte van andere vloersoorten. Een aantal voordelen van een witte vloer van laminaat zal ik in dit artikel bespreken.

Rust

Een groot voordeel van wit laminaat is dat het voor rust zorgt. Daarnaast kan je met wit veel verschillende kanten op voor de kleuren van bijvoorbeeld je meubels. Zo kun je het goed combineren met andere lichte kleuren, zoals beige of grijs. Naast lichte kleuren zou je het ook kunnen combineren met donkere kleuren. Zo kan je bijvoorbeeld de wanden of accessoires een donkere kleur geven. Ik zou persoonlijk wel wat donkere kleuren gebruiken bij het inrichten van je huis, want te veel wit of alleen maar lichte kleuren kan voor een kille sfeer zorgen.

Creëert ruimte

Een ander voordeel is dat het ruimte creëert in je woning. Dat kan vooral handig zijn als je net als ik een redelijk klein huis hebt. Het voordeel hiervan is dat het door wit laminaat een stuk groter oogt. Het is ook een goede keuze als er weinig licht in het huis binnenkomt. Dan ziet je woning er alsnog licht uit, terwijl er niet zoveel licht naar binnen komt. Zo krijg je wel het gevoel dat er veel daglicht binnen komt en je niet alleen maar in het donker zit gedurende de dag. Hier kan je op lange termijn best wel depressief van worden.

Nadeel

Volgens veel mensen is het grote nadeel van wit dat de vieze vlekken goed zichtbaar zijn op de vloer. Toch hoeft dit geen nadeel te zijn als je voor laminaat kiest. Laminaat kan je namelijk makkelijk schoon maken. Er zit een bepaalde beschermlaag op. Vaak is wel hoe hoger de prijs van laminaat, des te beter de beschermlaag is. Het enige wat je hoeft te doen om het schoon te krijgen is te  stofzuigen of met een dweil de vloer schoon te maken. Als het hier zelfs niet van schoon wordt, kan je schoonmaakazijn toevoegen bij het water. Dan is de kans heel groot dat alle vlekken verdwijnen.

Ben je zelf aan het uitzoeken welke vloer je wil? Of wil je ook graag (wit) laminaat? Neem dan een kijkje op www.throne.nl. Zij bieden allerlei verschillende soorten laminaat aan voor een goede prijs. Als je vragen hebt kun je contact met hun opnemen. Zo kunnen zij je helpen bij het maken van de juiste keuze voor jou.