Waarom de renovatievloer een goede oplossing is

Het komt regelmatig voor dat mensen een vloer open moeten breken bij een aanpassing of verbouwing. Dit kan het aanleggen van nieuwe waterleidingen zijn, maar ook het aanleggen van vloerverwarming. In al die gevallen komen klussers vaak allerlei constructionele uitdagingen tegen die men van te voren niet aan zag komen. Vooral bij oude huizen zijn de plafonds en vloeren vaak voorzien van oude lagen. Zo komt u in huizen uit de jaren ‘20 vaak nog riet en stucwerk tegen boven de plafonds. In veel gevallen zijn de draagbalken ook niet altijd meer helemaal geweldig. In die gevallen kan men dan ook besluiten deze verouderde systemen eerst te vernieuwen. Een renovatievloerkan in die gevallen dé oplossing zijn.

Een renovatievloer laten aanleggen

Een renovatievloer is een vloer die u direct uit de brand kan helpen. Dit systeem “upgrade” uw huidige vloer namelijk naar een stevige nieuwetijdse fundering die stevig genoeg is voor het gebruik van waterbedden of het verbouwen van een badkamer. Een goede renovatievloer zorgt ervoor dat een oude vloer steviger wordt, zonder dat dit de constructie van het huis hoeft te worden aangepast of verstevigd. Bij deze vloer wordt namelijk gebruik gemaakt van de reeds bestaande funderingen en balken. Echter worden deze voorzien van een licht schuimbeton dat de stevigheid van normaal beton kent, maar vele malen lichter is. Hierbij worden er stutten gebruikt die de vloer een extra stevigheid geven. Zo zal uw vloer gemakkelijk en snel worden omgetoverd in een stevige betonnen vloer.

Het combineren van vloerverwarming en een gerenoveerde vloer

Het renoveren van uw vloer met behulp van een betonnen renovatievloer, kan ideaal worden gecombineerd met een echte vloerverwarming. Een dergelijke ‘natte’ vloerverwarming kan namelijk direct worden geïnstalleerd op het moment dat de renovatievloer wordt aangelegd.

Een vloerverwarming bestaan uit buizen die in een golvend patroon door de ruimte heen worden gelegd. Over die buizen heen wordt vervolgens speciaal renovatie beton gegoten. Hierdoor geniet de ruimte maximale isolatie en kan de vloerverwarming beter zijn best doen.

Het vernieuwen van een vloer door middel van een renovatievloer is dan ook het ideale moment om een goede vloerverwarming aan te laten sluiten.

De vloeren renoveren op de bovenverdieping

Vloeren renoveren kan gemakkelijk op de begane grond en op de eerste of tweede verdieping. Dankzij het lichte cement en de gemakkelijke procedure, kan de renovatievloer gemakkelijk worden aangelegd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een handige betonwagen die het cement materiaal door een slang de ruimte in kan pompen. Hierbij zal een medewerker het cement gelijk over de vloer verdelen en nivelleren. De kosten van een gerenoveerde vloer worden per vierkante meter berekend en kunnen per bedrijf variëren. De exacte prijs hangt ook af van de grote van het oppervlak dat gerenoveerd dient te worden en natuurlijk de omstandigheden van de ruimte. In sommige gevallen dient van te voren een klusser de grote problemen op te lossen voordat de vloer gerenoveerd kan worden. Vaak zal een organisatie die vloeren gerenoveerd eerst komen kijken voor er een offerte kan worden opgemaakt. Toprenovloer adviseert u graag over de toestand van uw vloer en de verschillende mogelijkheden.