Schuifdeuren: modellen om te inspireren!

Schuifdeuren zijn in staat om een elegante en verfijnde esthetiek aan een project te geven. Ze hebben een lichtgewicht ontwerp dat harmonieert met de meeste architectonische stijlen, van hedendaags tot klassiek.

Schuifdeuren zijn in staat om een ruimte volledig te sluiten, maar in tegenstelling tot traditionele deurmodellen brengen ze de ruimte niet in gevaar. Naast het feit dat ze een ongelooflijk functionele architectuur hebben en in staat zijn om het natuurlijke licht te maximaliseren, zijn ze in staat om verschillende omgevingen te integreren.

Maar welk schuifdeurmodel is ideaal voor uw project? We hebben een speciale post voorbereid om u te helpen bij uw keuze! Veel plezier bij het lezen!

Overlappende schuifdeur
De overlappende schuifdeur is het model waarbij de onbewerkte overspanning bezet is, vergelijkbaar met die van de draaideur. Het model moet worden gekozen wanneer u geen grote renovaties wilt uitvoeren, omdat de installatie ervan niet vereist dat de muur wordt verlaagd, waardoor vuil, lawaai en extra kosten tot een minimum worden beperkt.

Het is ook het aangegeven model voor projecten waarbij de draaideur wordt vervangen door een schuifdeur en het niet gewenst is om de vloer of de wandbekleding te vervangen.

Ingebouwde schuifdeur
De ingebouwde schuifdeur komt naar voren als een sterke trend in de binnenhuisarchitectuur. De deur glijdt in de muur, d.w.z. als de deur open is, is noch het blad, noch de rail te zien.

De ingebouwde schuifdeur zorgt voor een verrassend resultaat en wordt meestal gebruikt in hoogstaande projecten.

Schuifdeur met “onzichtbare” rail
Bij het “onzichtbare” railschuifsysteem blijft de rail in de bovenkant van de deur verborgen tijdens het openen en sluiten – het ophangsysteem van ongeveer 30 cm fixeert de muur in een strategische positie (het biedt een perfecte verankering en een gladde glijbeweging naar het blad, dat lijkt te zweven tijdens de bediening).

Dit deurmodel is een zeer elegant, verfijnd en zeer functioneel alternatief voor meer hedendaagse projecten.

Schuifdeur met zichtbare rail
De schuifdeuren met zichtbare rails zijn geïnspireerd op de deuren van Amerikaanse schuren en boerderijen die groot waren om de continue doorgang van mensen en objecten te vergemakkelijken.

Het originele model is gemaakt van rustiek hout met horizontale of “quotes” gevormde houten balken. De meest voorkomende is dat de deur een zichtbare rail- of hoefijzervorm heeft, waardoor het model ideaal is voor moderne en gestripte huizen.

In tegenstelling tot andere schuifdeurmodellen heeft de deur van het type “schuur” schijnbaar beslag – in omgevingen waar dit deurmodel wordt gebruikt, kan dit rustieke maar zeer charmante beslag de grote protagonist zijn.

Hoe kiest u het ideale model?
Praktisch en mooi, de schuifdeuren bieden schoonheid en verfijning aan een project, de modellen variëren afhankelijk van het materiaal en het ontwerp. Glazen deuren zijn ideaal voor ruimtes die natuurlijk licht nodig hebben en integreren de binnenruimte met de buitenruimte, zoals tuinen en recreatieruimtes.

De schijnbare katrollen vergemakkelijken het openen en de telescopische modellen kunnen worden geïnstalleerd in kleine ruimtes zoals serviceruimtes.

Schuifdeuren die als toegangsdeur tot het huis worden gebruikt, moeten van sterkere materialen zijn gemaakt en extra veiligheid bieden aan de ruimte.

Bron: www.deurenweb.nl